1a advent


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Hoppas att alla har haft en bra första advent^^ Idag har jag hängt upp lite julsaker, bl.a en julstrumpa med en söt liten nalle i^^ och en julängel i fönstret. I går hade vi dock adventspyssel ^^ Jag gjorde en snögubbe som blev fail så den tänker jag inte visa upp! Jag kan helt enkelt inte sy! Men min brorsa gjorde lite saker som blev riktigt fina! De hade pyntat hela huset så vackert så man fick riktiga julkänslor! Och vi bakade pepparkashus! (eller... pappa bakade, vi andra "hjälpte") Det var otroligt mysigt^^ Vi brukar alltid göra det och det brukar vara ungefär samma människor som kommer.

Hoppas ni har haft en bra första advent^^

Finalist hos Kamilla


Mycket mycket trevlig! Blev finalist i veckans blogg hos Kamilla. Se nu till att rösta^^ Utan er hjälp kommer jag ingenstans!

För att rösta på mig så tryck på bilden eller här.

The light in the mist


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm

Lizzie 18 år :D Grattis^^


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm | Födelsedagsbarn: Liselotte Wessung

Fredag :D


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K 100D - Sigma 70-300mm | Modell: Hedda
God morgon alla^^ Ny dag och nya möjligheter! Men bäst av allt! Det är fredag! Känns otroligt skönt och nu kan man äntligen ta tag i alla läxor som man varit duktig nog att skjuta upp. Jag är på tok för bra på att hitta saker som jag hellre vill göra haha. Som igår då jag hade tänkt skriva religion. Jag hade bara tänkt arbeta med layouten i någon timma sådär. Det slutade med att jag hade arbetat med den i åtta timmar! Det var sent och jag hann inte börja med religionen. Tänk om man kunde vara lika envis med skolan som med dessa sorts saker. Aldrig ge upp förrens det är klart. Haha, men jag antar att man verkligen måste älska det man gör för att kunna göra det så mycket.
Men men. Nu är det som sagt fredag! Och ikväll ska jag iväg till Lizzie och fira att hon blir 18 på lördag :D Får se hur mycket bloggande det blir då.
Imorgon blir det adventspyssel! Mycket mysigt^^ Kameran hänger med såklart. Får se hur mycket fotandes det blir^^

Saknar sommaren som fan! Skulle inte klagat om det bara fanns lite snö, men nu är det så grått och trist! Jag förstår inte :( Hoppas vi får snö till jul i alla fall.

Åååh så stort :D


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Shit! Jag kan verkligen ha stora bilder i bloggen nu :D Helt underbart! Var bara tvungen att lägga upp den. Jag vet att jag har visat den förut, men allt blir bättre bara det är stort! ^^

Inget tålamod!

Har bytt från denna.
Till denna

Sitter (som du säkert ser haha) och ordnar med min blogg. Det går inte bra och jag har börjat ge upp! Ni får ursäkta att den kommer se lite knäpp ut ett tag. Men i alla fall. Jag började tröttna på min gamla. Den var liten, och jag blev aldrig riktigt nöjd med den. Nu är jag faktiskt riktigt nöjd! :D Om jag bara lyckas få den att fungera! Haha. Ska försöka få lite hjälp av Daniel så kanske det löser sig. Han är duktig på detta!
Men! Nu har jag i alla fall förstorat den, och kan numera få in 700px foton (hade 500px förut. Pyttigt!) så nu kan man se mina foton i stor upplösning :) Jag gjorde den öven lite vintrig och mysig med lyktor och ett träd utan löv. Tyckte det blev riktigt vackert och stämningsfullt^^

Uppdatering: Designen är nu klar :) äntligen lyckades jag komma på hur jag skulle fixa det. Den är dock inte helt bra ännu, men det kommer nog!

New Moon tävling


Hoppas man kan vinna^^ Vore rätt nice! Fast jag skulle vilja ha en där Jake är lite mera framträdande ;)

Julstämning


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K100 D - Pentax 18-50mm
Otroligt gammal bild haha. 2006 tror jag.. eller 07.. Jaja någon jul för några år sedan.

Jag får inte riktigt in julstämningen här, och det är en månad kvar till jul. Den kanske kommer? Men det känns inte troligt. Ingen snö och vi har inte börjat julpynta ännu.
Kanske ska köpa lite deg och baka pepparkakor till helgen :) Låter riktigt mysigt :D
Kommer skriva ett till inlägg lite senare :) Har fått tillbaka en del av min skrivarlust!

Untitled


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Det är såå grått och trist utomhus. Det tar bort hela lusten med att fota. Solen sken in lite snabbt under matten, men annars har dagen bara legat i mörker. Jag fick tillbaka provet idag. Mörkret blev tjockare. Suck...
Måste dra mig i kragen och ta tillbaka fotolusten.

Idoler i Kista C


Åkte till Kista C för att lyssna på dessa fyra: Nicklas Hocker, Reza Ningtyas Lind, Rabi Jaber, Eddie Razaz. Nicklas ögon ser tyvärr väldigt konstiga ut på fotot haha. Men han var väldigt fin på riktigt måste jag säga. Fick en kram av honom när jag berättade att han var min favorit haha.

Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Först ut var Nicklas och han sjöng en av sina egna låtar. Har inte minne nog att komma på vad den hette, men bra var han! Älskar hans röst och det är så synd att han åkte ut. Andra gången han sjöng gjorde han Black Hole Sun. Min absoluta favorit! Också den som kommer med på skivan.

Tyvärr blev det inte många bra foton på Rabi och Eddie eftersom det stod folk framför mig. Har aldrig stött på så galna fans som Idol fansen. Herregud! Och det verkade som om Eddie och Rabi var favoriter.

Vackra Reza sjöng bl.a Son Of A Preacher Man, även den på skivan. Hon åkte ju tyvärr ut igår även fast hon gjorde så bra ifrån sig.

Därefter fotografering med Idolerna, signering och lite olika tävlingar från sponsorerna. Ännu en gång: Glana fans! Shit... Stod i den dära autografkön två gånger, första gången kom jag inte ens fram eftersom folk knuffade bort den. Andra gången ställde vi (jag och Matilda) oss vid själva insläppet till scenen. När vi skulel gå in så blev vi, ännu en gång bortknuffade. Men denna gången fick vi i alla fall komma in efter ett tag. Flera gånger knuffade och tryckte folk fram och tillbaka så att man tillslut stod så ihoptryckt att man inte fick någon luft. Jag har aaldrig varit med om så här galna fans! Shit asså.
Sitter och lyssnar å skivan Det Bästa Från Idol 2009 Unplugged. Tycker det är synd att de inte väntar med att göra skivan förrens finalen. Jag menar, alla har ju inte gjort sitt bästa ännu och jag skulel gärna ha haft I Wish I Was A Punk Rocker med Tove istället för Hot N Cold. Den är så undebar.

Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Skivan (som för tillfället står på repeat i spelaren) med Eddies, Rabis, Rezas och Nickals autografer. Skivan tycker jag är riktigt bra, vissa låtar är lite tråkiga men jag gillar den genomgående känslan i hela skivan är ungderbar.
Haha btw: Skulle väldigt gärna vilja bli en fotograf som får fota på dena sorts turner. Skulle vara helt undebart! Det är så roligt :D
Vi ses sen! Ha det bra och stora kramar från mig!

Premiär

Kom just hem från New Moon premiären! Klockan är typ tjugo i två men jag måste bara skriva lite innan jag går och lägger mig :) Foton etc kommer i morgon!
Jag gick då med Liz och en stor del av hennes vänskapskrets. Jag tror att vi blev 11 pers tillslut. Det var mycket roligt och Lizzie har väldigt trevliga vänner! Vi shoppade en del, köpte bl.a tre filmer och lite strumpor haha. Sen kom vi till filmen. Jag hade aldrig varit på premiär förut och det var mysigt! Kön var ENORM! Och vi fick saker innan de började bilmen. Några utvalda stolsnummer fick priser, soundtracket, tröjan, boken etc. Och sen hade de typ "godisregn" med läkerol. Jag lyckades fånga en :)
Sen började filmen! Jag ska inte spoila något, men den var SÅ mycket bättre än förra. Deras skådespel, iaf Kristens, hade blivit bättre, mycket bättre.
En annan sak som var roligt var, när Jake tog av sig tröjan ropade flera till, (jag bland annat. Så het!). Men när Edward tor av sig den så var det bara tyst. Haha x) Stackars liten. Men han är faktiskt inte så snygg som alla säger. Pattinson-hysterin förstår jag mig inte på... Spinkig och hårig och det vita sminket passar honom inte. Den enda som det vita sminket passar på är Alice.
Det var synd att inte Emmet, som jag gillar mycket, inte var med mer i filmen. Otroligt synd :(

Nej! Nu ska jag sova. Klockan är nu tio i två så jag ska sova.
God natt! Imorgon ska jag på Idol-signering btw. Ska fota såklart!

Vinter? Tveksamt...


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm
Det är bara grått och trist ute. Jag är alltid trött och därför lite bloggning. Kan inte snön komma och lysa upp min vardag? Göra den vit och vacker. Jag vill ha en vit jul.

Fotomässan 2009


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Kom just hem från fotomässan 2009! ^^ Köpte inte så mycket, endast fyra nummer av Camera natura. Träffade en hel del människor som jag inte förväntat mig, det är väldigt många som går på fotomässan haha.

Kort, bildlöst inlägg

Har inte bloggat något idag eftersom jag har skrivit en lååång hemtenta och (i alla fall försökt) jobbat lite med matten och har därför inte haft så mycket att säga idag. Hela min hjärna går på högvarv med religion och matte så jag ska ta och försöka varva ner lite. Blir inte så mycket fotande när det blir mörkt någon timme efter man nyss har vaknat haha (a).

I morgon kl. 12 så ska jag träffa Daniel i älvsjö. Vad ska vi nu göra där? Det är ju fotomässan så klart! Vi ska möta folket från fotografisk bild, däribland Engla och Malin. Hoppas att jag ska kunna tumma lite på några sigma och pentax objektiv och kanske till och med några blixtar hehe.

Ses kanske där?
Bye bye! Kramar!

Idolsnack^^


Jag satt förvånad och kollade på de första sekunderna när Erik sjöng. Hans mun rörde sig med inget ljud? Detta är inte den första gången som ljudteknikerna har missat. Antingen är ljudet för svagt på idolen så att hela alltet låter tomt eller så är körernas mickar för höga. Jag vet att jag klagar, och jag vet att det blir mycket idolsnack. Men jag gillar verkligen Idol och jag älskar Erik, så jag tycker att de hade kunnat göra det bra. Detta kan ju påverka deras poäng. Erik gjorde i alla fall bra ifrån sig även om det var lite fel låtval.

(Nu börjar det igen! Springer iväg.)

(Tillbaka ^^)

Ååååh! Calle. Första tonen och mitt hjärta smalt. Wow vilken röst! Han har varit bra förut men nu.. Ja.. Jag kan bara svammla! Jag är mållös, andlös, allt är löst! Helt otroligt!
Och Tove :) Hon kan bara inte få dålig kritik från juryn så bra som hon var nu! Men Eddie var inte bra alls. Förra gången fast värre tycker jag... Förstår inte vad Bagge menar med att det var bra.. han sjöng ju otroligt falskt. Och Eddie som brukade vara så bra! Men de två sista, jag fattar inte vad han gör.

(Måste dra! Reklamen är slut. Hejja Tove! och sen är det duetter^^ Erik och Tove :D Finns inget bättre par!)

Wow.. Wow! Wow! Tårarna rinner, armarna har gåshud och jag ryser av välbehag. Det är inte ofta jag gråter till en låt. Men nu. Erik och Tove. Jikes vad bra! När Erik gick upp i falset och Toves lite djupa vackra röst. Helt, helt fantastiskt. Jag har nästan aldrig gråtit till en låt förut. Inte för att jag inte gillar musik. Nej nej! Verkligen inte. Musik är en stor del utav mitt liv, men jag gråter inte så lätt. Men nu grät jag. Wow!

På tok för långt inlägg om massa Idol babbel. Jag vet att inte inte kan vara kul för er som skiter fullständigt i Idol. Men jag hade bara detta att säga^^ Hoppas ni orkade läsa allt. Kramar! Imorron blir det plugg btw. Kanske inte så mycket bloggning då. Får se
Kram kram!

My blood or my body?


Som jag har sagt ett par gånger (läs många) gånger förut så är jag ett stort vampyr och the twilight saga fan! Och det är nu bara en vecka kvar tills jag kommer sitta på premiären! Iiih^^ (Vet btw att ögonen på fotot blev fail :P orkade inte jobba ordentligt som vanligt...
Har även varit lite i Kista centrum och shoppat lite. Jag har köpt en liten hemlis och en tröja från Gina. Jag brukar inte shoppa där så ofta, men twilight fan som jag är så var jag ju så illa tvungen att köpa en tröja ur deras lilla vampyrkollektion ;) Så eftersom min favorittröja inte fanns så köpte jag denna istället. Men den var också fin eller hur? ^^
En anna mysig sak: Tove och Erik ska sjunga duett ikväll! Gud såååå roligt! Det finns inga bättre än de två, synd bara att Calle skulle sjunga med Mariette. Ber om ursäkt till er som gillar Mariette, men jag tål henne bara inte >.< Hade hoppats att Calle skulle sjunga med lilla duktiga Reza istället, men nää.. Tyckte inte dem. Aja det blir nog bra i alla fall!

Plugg, plugg och mera plugg.


Med ett skrivbord fullt av papper som alla handlar om religion klickar jag över till word där jag har en halvfärdig hemtenta skriven. Jag lyckas inte komma längre. Det tog stopp helt enkelt. Misstolka inte här.. Jag tycker om religionskunskap väldigt mycket, men jag det är nog helt enkelt för mycket som stör. Änglar och demoner ligger på kudden och viskar till mig. Bloggar hoppar fram på skärmen. Kameran klickar i bokhyllan. En katt som lägger sig på mina anteckningar. Msn konversationer som blinkar i orange. Just nu låter inte judendomens syn på lidande så intressant längre.
En annan sak som behöver göras är matten. Som sat. Stort matte C prov på måndag. På fredag har jag boksamtal i svenskan.
Tur att jag är "ledig" imorgon.

Nej... Nu får jag kväva änglar och demoner. Stoppar in den under kudden. Bloggarna klickar jag snabbt ner så att texten blir synlig igen. Kameran hyssar jag åt och den blir tyst. Katten blänger jag på. Han fnyser och ignorerar mig. Jag suckar. Lägger händerna under hans mage och lyfter bort honom. Stanna nu där nere. Jag behöver papprerna. Msn låter jag vara kvar. Liten väg till nutiden ska man väl ha?
Tillbaka till plugget. Tillbaka till Jesus.

Tisdagstema: Självpoträtt


Fick hem tidningen Kamera & Bild igår och där fanns det ett väldigt intressant reportage om självpoträtt. Idag lade även tisdagstema upp självpoträtt som veckans tema och jag bestämde mig för att testa. Genast uppstod det några problem. Jag hade inget stativ eller fjärrutlösare och ingen annan blixt än kamerans inbyggda. Började försöka komma på hur jag skulle göra och blicken lades genast på min bokhylla. Den fick tyvärr inte så kvar på sin rätta plats, men den var inte hög nog för att jag skulle kunan göra som jag ville. två narniaböcker och K-7ans låda fick hjälpa till. Men sen kunde jag inte veta hur jag skulle ställa in den, vart jag skulle lägga skärpan etc så det använde jag en tavla till. Efter en stund fotande och fixande (jag hade fortfarande ingen aning om hur jag skulle se ut på poträttet) så fick jag äntligen fram rätt instälningar och jag tyckte det såg ganska bra ut. Jag kan inte göra kompositionen riktigt som jag vill (bilden var även inte fotad i högkant då jag inte heller har batterigrepp att ställa den på) och jag fick fortfarande inga ideer. Hur skulle jag kunna visa mig själv? Blicken föll på bokhyllan igen -kära hjälpsamma bokhylla!- och sedan på twilight boken. Eureka! Nu började en liten lätt komposition träda fram. Inget mästerverk precis men jag blev nöjd efter lite redigering.

Fler tisdagsteman.

Vitamin Well's


Haha ursäkta dålig bild x)
Efter att läst nästan alla dessa bloggares inlägg om Vitamin Well's så har jag gått runt och funderat på vad som kan vara bra med dem. Jag har inte köpt någon förren idag. Jag var på väg hem och otroligt töstig, men jag hade inte så stor lust att köpa något som läsk eller mer som har socker i sig så jag tänkte att jag bara fick lov att vänta tills jag kom hem och kunde drick vatten.
Men då såg jag Vitamin Well's i en kvinnas väska och bestämde mig för att smaka. Valet av vilken smak jag skulle ta tyckte jag var självklart. Fläder är den sorts smak på saft, fanta etc som jag alltid tyckt bäst om så det var den jag bestämde mig för att smaka Vitamin Well's Defence.
Succse! Den var otroligt god. Jag tar en klunk... känner en stark smak av det bästa jag vet rinna genom munnen. Fläder, med en blandning av citrus. Mmm så gott! Det kommer verkligen vara något som jag köper mer av. Ska även försöka smaka de andra smakerna. Everyday är också en smak som jag är nyfiken på så det blir väl nästa som jag köper.

Annars så håller jag på och pluggar till ett matteprov (matte C av alla ämnen!) och läser Änglar och Demoner. En bra bok, som är spännande från första sidan.
Hej då! Ska till träningen snart, hörs imorron!

Fly away


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm
Glöm inte att rösta på mig hos Kamilla

Finalist hos Kamilla


Jag har gått vidare hos Kamilla som finalist i veckans blogg! Självklart vill jag ju vinna^^ Så det är upp till er att hjälpa mig.
För att rösta klicka här eller på bilden.

Septemberland


Kom just hem från en lite dag på Barkarby handelsplats. Det tar ju flera timmar att gå runt där! Kollade efter lite filmer och bestämde mig imorse att jag skulle köpa Martin Stenmarcks senaste skiva "Septemberland". Såå bra! Har lyssnat på 5 låtar hittills men den är verkligen värd sitt pris på 149 kr på Media Markt.

Kikade självklart på lite fotosaker^^ Men min budget var inte så hög så jag fick klara mig med denna lilla skiva. Nu ska jag fortsätta lyssna och vi hörs kanske senare ikväll!
Kram kram!

Globen och New Moon


En kvart kvar till Idol och jag kommer plötsligt på en sak! Jag har inte berättat va? Jag och Liz ska gå på Idolfinalen i Globen :D Så himmla roligt! Liz skulle gå med sin mamma och frågade om jag ville följa med. Jag menar vad skulle man svara på det? Det finns bara ett svar: Ja, ja, ja och ja! Haha ^^ Så nu ska jag Liz och hennes mamma åka till globen och kolla på Idol. Vet inte vilka platser det blev, men hoppas på att det blev bra.

En annan mysig sak är att jag ska på New Moon premiären. Har längtat så länge och snart äntligen så ska jag få se den. Sitter och räknar dagarna! Men den 20 november smäller det! Kommer sitta och dregla över Tylor Lautner (haha sorry. Var bara tvungen att nämna det. Jag menar man får ju faktiskt se honom utan tröja...).

På tal om Idol så är jag väldigt förväntansfull över att Erik ska sjunga Queens låt The show must gå on. Jag gillar Queen och det är en riktigt bra låt. Nu ska jag dra ner och fixa lite grönsaker och dipp till tävlingen :D
Kram kram!

Min dag i triss


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-55mm | Modell på sista fotot: Malin Holst
Klocka som aldrig ringer, skola, regn, tåg som inte kommer, bussar som tar tid. Det är ungefär min dag i det stora hela.
Det började med att klockan helt enkelt inte ringde... Och nej, jag hade inte råkat stänga av den, den står på andra sidan rummet. Pappa väckte mig vid 6 och jag var alldeles försenad >.<" jag hann i tid i alla fall. Skolan är soft, inte så mycket jobb.
Vi hade utvecklingssamtal ett tag. Min mentor, Erik, är typ jordens roligast lärare! Vi började prata betyg, sen kom vi in på Harry Potter (vi hade pratat närvaro, jag fick en biobiljett i sommras eftersom jag hade 100%). Erik är ungefär lika entusiastisk som jag är haha. Senare kommer vi in på japan, eftersom jag nämner att jag vill studera där och Eriks kontorskamrat (minns inte vad han hette :P skolans kemilärare iaf) berättar att han själv har varit i Japan och pluggat.
Allt slutar i alla fall med att vi pratar alldeles för länge. Jag hade till och med varit tidig så vi måste ha pratat i en halvtimma istället för en kvart haha.

Sen drog jag hemmåt runt 2. Står och väntar på ett tåg. Väntar.. Väntar... Fryser. Tittar på klockan. Den skulle ha kommit för 5 minuter sedan. 10 minuter. En kvart och jag börjar gå mot busstationen där ersättningsbussarna brukar komma. Några minuter senare kommer en buss mot Kista C. Eftersom jag antar att det inte skulle komma någon annan buss så hoppade jag på denna. Den tog mig till Kista på 50 min ungefär. Suck...
I kista får jag vänta, det var bara fem minuter, men kändes som 20. Jag stod och skakade av kyla. Inte roligt. Är fortfarande inte varm. Nästa buss kom och den tog ungefär 30 min.
När jag kommer hem är jag så opepp på att gå ut att jag till och med hoppar över träningen, hoppar i badet för att tina upp mina frusna leder. Käkar även lite chips. OLWs nya smak Sour Cream & Beaneies. Gott!

Är fortfarande inte riktigt varm. Hoppas på vart väder i morgon. Som om det skulle hända.
Hej då!

Mössprovning


Tröja och mössa härifrån.

Marabou


Marabou Vinter och Yoghurt Raspberry är nog de bästa marabousmakerna någonsin! Har ni smakat de? Jag älskar båda, men allra minst vinter. Fick en chock första gången jag lade en bit i munnen. Det smakade jul i hela munnen och jag kund einget annat än att bara sluta ögonen och ta en bit till. Nu får jag en liten chock varje gång jag stoppar in en bit i munnen "Kan den vekligen ha varit så god förra gången jag åt den?" Helt fantastiskt! Detta har ni gjort bra Marabou. Fast... Synd bara att den är limited. Som Sommar, den var också himmelsk god.

Så om ni inte smakat dem; Gör det!

Och så var lovet slut...


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-55mm
Jag skulle og gissa på att det inte bara är jag som är lite sorgsen över att detta mysiga lilla korta hörtlov är slu. Nu börjar skolan igen, och första lektionen: två timmar matte C. Roligt... Men jag har prov nästa vecka så jag måste plugga ordentligt till den. Haha, på tal om det. Jag tog med mig alla mina saker hem för att jag skulle plugga lite men gjorde jag det? Haha noppe!
Bjuder på en bild från alla helgona eftersom jag inte gjorde det igår.

sara.ekstroem.nu

Bilden är en länk

Sitter för tillfället och uppdaterar min kära hemsida, det var ett tag sedan sist (det står fortfarande att jag är 17 år och har en pentax k100d hehe) men nu ska där komma nya foton, jag fixade om i portfolion med kategorier etc.

Bildbomb


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm
Sprang runt igår i skogen och försökte fånga så mycket färger som jag kunde! Det blev såhär hihi^^ Tycker jag har lyckats ganska så bra om jag får säga det själv!
Foton från gårdagens Allahelgona kommer senare idag!


bloglovin
 2009
 June,  July,  August,  September,
 October,  November,  December.

 2010
 January,  February,  March,  April,
 May,  June,  July,  Augusti,  September,  October,  November,  December.

 2011
 January,  February,  March,  April,
 May,  June,  July,  Augusti,  Septpember,  October,  November.