Long time no blog


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Jag vet inte hur mycket bloggandes det kommer att bli för mig, jag kommer inte kunna blogga så mycket pga olika anledningar. För det första så är jag inte sams med GIMP (jag vill inte ladda ner ps olagligt eftersom det är ett program som kostar över 10.000 kr) och jag kommer inte ha råd att köpa det på ett tag (även fast det bara kostar ca 2.400 för studenter), för det andra så har jag börjat med praktiken och slutar sent på eftermiddagarna, och för det tredje så har jag upp till 12 timmars träning i veckan om jag så skulle ha lust med det och jag ska försöka att vara ganska aktiv med träningen ett tag framöver. Men jag tror nog inte att jag tar en paus, jag älskar bloggningen för mycket haha. Anledningen till att jag inte bloggade i helgen var att jag var hos världens coolaste farmor :D Vi hade det mysigt hemma hos henne, spelade kort, pratade och lyssnade på musik.
Just nu sitter jag, halft utmattad efter träningen och när jag var påväg hem fick jag plötsligt lust att springa hem, dels för att jag frös och dels för att det tog för lång tid att gå haha. Jag som inte brukar springa så mycket annars. Men nu är jag trött och det känns bra^^ jag kommer i alla fall försöka med ett pass vare mån-tors nu när jag har praktik (hej ont i kroppen xD). För den som undrar (har nog nämnt detta men iaf) så tränar jag den japanska kampsporten Bujinkan Budo Taijutsu (bor du i närheten av sundbyberg och har lust att testa så är det bara att komma! Vi behöver fler nybörjare måste jag säga. Klicka här. Nej, sluttjatat om träningen nu ska jag nog sova. Jag är trött! Kunde knappt hålla ögonen öppna på matten, och sen träning ovanpå det.
En sak måste jag säga bara innan jag sticker, vi hade första sånglektionen idag och jag är tydligen mezzosopran hehe. "Med stor potential att komma upp till de högre tonerna och bli sopran om du övar riktigt hårt". Niice.

7 Jan 2010

Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Några veckors mysigt lov, med massa snö och en delfotografering, dock inte så mkt som jag velat. Men nu är den slut. Sitter på sista dagen. Usch, ska börja på praktiken i morgon. Jag har ingen lust just nu, men jag vill inte tillbaka till skolbänken heller. Kan inte lovet sträcka sig bara några veckor till? Något sådant kommer nog alrig hända. Jaja.
Har suttit och skrivit på en gammal historia som har sin början för flera år sedan, skrivit första delen av den, början och sådär och undrar om det skulle vara någon som skulle vilja läsa den? Den är HP-insprererad och lite sorglig haha. Jag har försökt ändra den så att den inte ska vara HP utan min egna, men eftersom Jonni (huvudkaraktären) alltid har varit en HP-figur för mig, pga alla rollspel på stallet.se som jag hade med den, så får det helt enkelt bli en HP-inspirerad saga.

Tänk att tiden alltid går för fort när man har lov. När det är skola går tiden för långsamt, men på loven så försvinner tiden i en blinkning. Tiden är en underlig sak. Det är något som alla bara tar förgivet. Men borde man det? Tiden går långsamt när man väntar på något och fort när man vill vara kvar i det man gör för alltid. Flera dagar, veckor, till och med år rusar förbi framför ögonen på en. Man blir aldrig den samme som man var för ett år sedan, likväl som man aldrig blir den man var för en halvtimme sedan.
Nu ha det blivit 2010 (var det inte 2000 nyss?). Jag går i tredje ring och ska snart ta studenten. Shit asså...
Men till nutiden^^ Snart ska jag och några till dra och se på Avatar, men föst ska jag göra några små ärenden. Jag ska köpa skolsaker inför imorron och ett brunt bälte inför träningen.

Ännu en från 2009

Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K 100D - Sigma 70-300mm

Juni 2009


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K 100D - Sigma 70-300mm
Fick plötsligt en sådan lust att redigera fotona från Juli 2009 igen, det var då jag var i Dalarna och träffade mina små släktingar. Detta är en bild som hade blivit helt missfärgad av att konstigt ljus seglade in i ett parasoll och jag hade inte tänkt använda den, men nu fick jag för mig att ändra den till sepia (varför jag inte tänkt på detta innan kan man ju fråga sig) och beskära den ganska grovt och det blev en helt ny bild, med ett helt nytt liv! Men nu sitter jag och funderar på varför kvaliteten blev så dålig. Den brukar ju faktiskt bli helt okej när jag laddar upp den, men inte idag. Nej, det ville den inte. Kontrasten är typ försvunnen. Wuäää!
Var ju som sagt ute och fotade i vintervädret idag, men jag var inte ute länge. Det var -20 och dum som jag var hade jag inget utom jeans på benen och ett par väldigt klumpiga fingervantar. Jag var stelfrusen redan innan jag kommit till naturreservatet haha. Funderar på att göra ett nytt resultat tillsammans med Linda imorgon och ta täckbyxor denna gång haha och dubbla vantar. Får se hur det blir.

Lost is how I'm feeling


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm

Its just... White.


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
När snön var ny oroade jag mig om att den kanske inte skulle stanna till jul. Sen oroade jag mig över att den inte skulle stanna till nyår. Nu börjar jag oroa mig över att vi kanske inte får vår när det är tid för det. Snö snö snö! Precis överallt. Jag bestämde mig för att dra ner till naturreservatet och fota lite, det är så vackert där kring sjön och hagarna. Det var otroligt vackert nu när snön låg som ett tjock täcke över allt och spår från olika djur syntes i snön.
Hm... Lite deppad. Skolan börjar på fredag. Men (en liten ljusglimt!) vi ska se Avatar igen på torsdag (vilket kommer att göra att jag kommer hem vid tolv. Inte kul. Ska upp vid halv 6) och jag ska förmodligen sova över hos farmor i helgen :) hur mysigt är inte det så säg? Nä, nu ska jag ta och försöka värma upp mina iskalla fötter och sedan redigera klart alla vinterbilderna.

Västa tabben...

Liselotte ringde nyss. Vi har gjort årets tabbe (och ändå har året bara varit i 4 dar). Vi har glömt bort Disney On Ice som vi skulle gått kl 15.00 idag. Fan fan fan! Biljetterna var betalda, så där försvann 235 kr var ut i intet. Hur kan man lyckas med något sådant? Hur dum få man bli?

Självporträtt


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm | Modell: Sara Ekström [Jag]
Att bli fotad är något som jag alltid har varit obekväm i. Jag tycker inte om det, men jag vet inte varför. Något som jag vet är att jag måste lära mig att bli av med denna rädsla, det är därför som jag försöker ta en del självporträtt. Jag var i skolstudion för några veckor sedan, och har inte ens tittat igenom fotona jag tog eftersom jag även gjorde projektarbetet då. Jag bestämde mig nu för att titta igenom dem, och hittade dessa. Det är svårt att ta självpoträtt när stativen i skolan inte fungerar som de ska och när man fortfarande inte har fått ändan ur vagnen och köpt sig en fjärrutlösare.
Att fota mig själv börjar bli enklare, men att bli fotad av andra är fortfarande svårt. Kan vara för att det inte är jag som har kontrollen, jag vill gärna själv se till att fotot blir så som jag vill haha. Kontrollbehov är det väl kanske snarare än dåligt självförstoende i det fallet x) men jag har dålig självförtroende och jag kanske ska försöka arbeta fram ett bättre tror jag nog.

Och ett nytt decenium har nu börjat med dunder och brak!Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Klockan är halv tre och röken ligger tät över staden. Tårta har vi käkat, sing star sjungit och tolvslaget skålat. Ett nytt decenium tar sin början och vad som händer nu. Ja, det får vi snart veta.


bloglovin
 2009
 June,  July,  August,  September,
 October,  November,  December.

 2010
 January,  February,  March,  April,
 May,  June,  July,  Augusti,  September,  October,  November,  December.

 2011
 January,  February,  March,  April,
 May,  June,  July,  Augusti,  Septpember,  October,  November.