Städning på gång


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm
Håller på att jobba på att tömma mitt rum just nu. Det ska bli ommålning och tapetsering här så allt ska bort ^^ Jag ska byta den svarta och röda färgen mot vitt och en väldigt fin fondtapet ^^ Den får ni se när den är klar. Bokhyllorna är ganska tomma just nu, vi ska flytta på dem snart. Vem hade kunnat tro att alla mina böcker skulle väga så mycket? Eller att det var så många... Suck. Men snart är det klart, bara filmerna är kvar där för nu blir det filmkväll med Linda :D

Filippa


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm

Sthlm - Dalarna
I några dagar nu har jag varit i Dalarna, jag och mamma tog tåget upp och pappa kom senare med husvagnen från Rättvik. När vi kommer till dalarna, vad är då det första som händer? Jo, ett orväder drar sig in över Borlänge. Och inte var det ett litet oväder heller. Det höll som tur var inte på länge. Anledningen till att vi åkte till Dalarna var inte bara för att hälsa på släkten. Vi hade köpt biljetter till Rhapsody in Rock med Rober Wells på Dalhalla. Jag tänkte berätta lite om det i ett annat inlägg, har inte ens kollat på fotona ännu så vi får se hur dem ser ut. Själv bodde jag inte i husvagnen för det mesta, utan med kusin Gabbe i kusin Alecs hus. Gabbe var husvakt så vi hade huset för oss själva. Alec och Vickan har tre underbara katter. Jag har aldrig sett tre katter som beter sig sådär. De var ju helt underbara x) Mycket katter har det blivit :) Vi hade vår lilla (eller inte så liten) Virus med oss, mormor har Filippa. Virus gillar inte riktigt andra katter och är lite smågrinig mot Filippa tyvärr. Filippa försöker på alla sätt hon kan komma på för att få Virus att gilla henne, men stackarn möter bara återvändgränser. Men hon ger inte upp. In till sista stund försökte hon få Virus att leka med henne men det gick inte. På fotona var vi Filippa och sen Alec och Vickans småttingar.Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm

Magic Mouse


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Min vita riddare kom på posten idag. Magic mouse från (såklart...) apple. Det kommer ta mig ett tag och vänja mig vid den... Den är lite konstig. Men männsikan är gjord för att anpassa sig så jag vänjer mig nog snart!

Det ger dig en viss känslaFoton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Jag måste börja med att erkänna en sak. Jag har ALDRIG förut framkallat digitala foton. Jag fotade väldigt mycket med film när jag var liten, kunde fota en film i veckan. Mina stackras föräldrar köpte hur mycket film som helst och jag gav aldrig upp. Bilderna skickades för det mesta in till framkallning och ut kom... urusla foton xD Försök till foton på en blomma där blomman knappt syntes, foton på vardagsrummet med ett finger i vägen. Jaja.. Jag var ju inte ens sju år gammal, men ändå. Jag har nog fortfarande ett par filmer som inte är framkallade, men det kommer nog inte heller att hända. Men nu har jag äntligen skickat efter exakt 113 foton! Jag gick igenom de senaste fotona jag tagit, och kanske lite utöver det. I alla fall bara foton jag hade på datorn. Det blev en del måste jag säga, men fortfarande inte direkt dyrt! Ca 85 kronor för hela paketet, riktigt nice faktiskt. Jag lämnar ut framkallade foton varje dag i affären och väldigt ofta får jag se foton som mina kunder har tagit eftersom de vill ha en åsikt eller hjälp med vilken de ska välja till förstoringar eller bara i ramar. Vissa kommer in bara för att visa mig deras foton, det är otroligt mysigt. Jag har kollat på andras framkallade foton i några veckor nu och jag måste säga att det har kliat väldigt mycket i fingrarna! Jag bestämde mig för att skicka efter lite granna^^ Fujidirekt har en otroligt billig framkallning på deras hemsida, med bra kvalitet. Jag är en person som väldigt gärna vill ha det i handen. T.ex så har jag hellre en CD-skiva än bara musiken på datorn eller Spotify och mycket hellre skulle jag ha en DVD istället för en "digital kopia" eller något åt det hållet. Och jag hatar att låna på bibliotek. Det är så jag är och därför är känslan av att hålla dessa hundra foton i handen otroligt härlig! Färgerna är så annorlunda jämfört med på datorn. Gissa hur många gånger jag har tänkt "Fan! Varför framkallade jag inte den bilden? Eller den?" Jag kommer nog att framkalla ännu fler inom en väldigt snar tid^_^ Jag blev ju så himla glad av dem :D

Smallville/Elipse


Smallville s. 9 | Twilight Saga: Elicpse
Folk som känner mig har nog inte missat min förkärlek för fantasy och si-fi, har de det så undrar jag verkligen om de ens tittat på mig. Jag älskar allt som inte är reality. Jag menar... hallå? Varför titta på saker eller läsa böcker som ändå händer i det verkliga livet, det kanske är enklare i böckerna, vackrare men fortfarande så skulle det faktiskt kunna hända. Det är tråkigt! Saker man hör om varje dag. Nej, tacka vet jag Fantasy och Si-Fi, jag skulle bli väldigt förvånad om något av det hände på riktigt. Jag gillar verklighetsflykten man får när man dyker ner i dessa fascinerande historierna.
Anyways, som varje sommar i ett antal år så har jag ännu en gång blivit Smallville och superhero beronde. Detta började med att jag (som alltid) börjar titta på de missade avsnitten och sedan blir trött på att vänta på nästa och börjar titta om från säsong 1 igen. Jag älskar Smallville, jag har följt serien sedan 2003 och jag är mycket förväntansfull över tionde och sista säsongen då s. 9 avslutades på sättet den gjorde. Jag tycker att skaparna för Smallville, mr. Gough och mr. Millar är otroligt duktiga på att göra alla säsongsavslutningar helt superb och därför förväntar jag mig stora ting från sista säsongen. Det kommer bli det bäsa någonsin.
En vän till mig sade en gång att serien skulle avslutas med att han tar på sig sin röda cape, men det var då när vi också trodde att serien skulle sluta med säsong 8. Varje gång han gör något "Superman", som att dra sönder skjortan över sin dräkt, när han satte på sig de äkta Clark Kent glasögonen, kysser Lois Lane etc. etc. etc. När han gör saker som det, får jag rysningar i hela kroppen.
Jag låter nog som värsta nörden nu haha. Men sanninen och säga är att jag faktiskt är en äkta nörd.

Igår (förrgår om man nu kollar på klockan) var jag med Lizzie och hennes gäng och kollade på Eclipse, jag vet att det är två sidor som kämpar om dessa filmer och böcker. Båda grupperna älskar Twilight, den ena gruppen älskar allt som har med Twilight att göra, actionfigurerna gjorda av Edward och Jakob, de har sina mobiler fulla med bilder på en Jake med bar överkropp och köper allt som kommer ut med Twilight. Många har nog inte ens läst böckerna, utan älskar serien bara för att Edward är snygg och Jakob är het. Detta gör filmbolagen väldigt väldigt rika.
Sen finns det den andra sidan som älskar att hata Twilight. De gör allt de kan för att smutskasta serien, och tracka ner på alla som ens nämner ordet "Twilight". Även detta gör filmbolagen väldigt rika. Ni har väl hört ordspråket "all publicitet är bra publicitet"?
Sen finns det yttligare två sidor.
Den ena älskar böckerna och tittar på filmerna, både med lycka och besvikelse över hur regissörerna för filmerna har gjort dem jämfört med böckerna.
Den andra gruppen bryr sig inte direkt mycket om att varken hata eller älska Twilight. Några kanske har sett en eller två filmer, men den har inte lämnat något direkt märke på dem.

Själv är jag den typen som tycker mycket om böckerna, jag tycker att Meyer har gjort ett fantastiskt jobb med det hela (visst, jag (som många andra) tycker inte riktigt heller om att de glittrar men vill författaren det så okej) och jag tänker läsa hennes nyaste snart.
Som sagt så såg jag Eclipse igår och jag är inte riktigt säker på vad jag tycker, men jag gillade den nog. Den var mycket bättre gjord än någon av de förra filmerna och den nya regissören gjorde ett riktigt bra jobb med filmen. Lizzie satt bredvid och klagade lite på saker han missat, men jag brydde mig inte så mycket. Min erfarenhet säger mig att man inte ska jämföra filmer med böcker. Det är först då man börjar ogilla filmerna. Dock tycker jag att vissa av replikerna känns väldigt... uppstyltade. Som om de läses från ett papper, eller som om skåespelaren försöker komma ihåg nästa replik samtidigt som han säger denna. Det störde mig en hel del.
Men filmen var som sagt bra, snyggt ljus, bra bilder. Inte för lång, inte för kort. Komiken var inte helt fel heller, som t.ex Charlies sex-talk. Mycket trevlig.

Midsommar


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Lite bloggandes och mycket annat. Fick helt plötsligt ett jobb haha. Väldigt förvånande då jag inte planerat att söka, men nu jobbar jag i en fotoaffär i lilla Viksjö. Att jobba i affär är väl kanske inte riktigt min grej, men det är en utmaning och man lär sig. Midsommar var för en vecka sedan, min familj och jag (förutom bror min som är på Island och blir uppäten av vulkaner) var hos några bekanta till familjen och firade med en mysig liten picknick vid midsommarstången med jordgubbar doppade i choklad och jordgubbsvin. Mycket trevligt! Sedan blev det tillbaka till huset för mat och ett dopp, med kläderna på såklart. Ingen midsommar är komplett utan en dyngblöt klänning.


bloglovin
 2009
 June,  July,  August,  September,
 October,  November,  December.

 2010
 January,  February,  March,  April,
 May,  June,  July,  Augusti,  September,  October,  November,  December.

 2011
 January,  February,  March,  April,
 May,  June,  July,  Augusti,  Septpember,  October,  November.