Myndig... huh?!


Hur fan gick det till? 30 september 2009.. Jag väcks på morgonen av mamma och pappa som kommer in och sjunger ja må hon leva. Jag har fyllt 18 år... Pappa och mamma gav mig ett startkapital på 3000 till kameran jag vill köpa^^ Lite närmre kommer jag i alla fall. När jag kom till skolan och träffade Engla plockade hon fram en bulle ur väskan. Hon sätter ett ljus på den och ger den till mig. Jag blundar och önskar mig, och blåser ut ljuset. Sen får jag en present, hon ger mig en (brukar aldrig använda ordet... men) übersöt nalle! :D

Att fylla år är ganska knäppt.. folk frågar hur det känns.. Tja... som igår? Jag menar.. tekniskt sett är man fortfarande bara en dag äldre. Men i pappret är man ett år äldre och numera vuxen. Jaha.. Vad kan man göra? Gå på krogen, det lockar väl kanske inte så mycket. Hålla koll på sina pengar, konton och allt som har med sånna saker att göra, samt handla över internet. Det är dock något som jag har saknat. Egen kontroll. Vad mer? Ja det finns en massa saker, men ändå känns allt som det gjorde i går.
Om en timme ska jag dra till träningen och därför kommer jag missa idol :( snyft. Men kan se det på internet i alla fall. Så avslöja inget! Hoppas som jag sa förut, att Erik går vidare. Tycker att det var otroligt synd att inte Clara gick vidare igår. Snyft :( älskade hennes röst!

Nej, nu ska jag gå och se om det blir någon lax till middag eller om jag behöver göra den själv.

Helloo^^


Godmorgon alla ^^ Jag hann inte blogga igår, jag gick äntligen på en träning efter att ha hoppat så många och gud så skönt det va! Erik var tränare och han är den som tränar oss hårdast på hela klubben. Fast han var nästan mjuk idag :P utmattad efter dock.
Ikväll kommer jag nog hinna blogga, vi får se hur det blir. Nya lektioner idag. Sam B och religion. Usch >.< vå timmar av mnitt värsta ämne (Sam)! Hoppas jag överlever. Sam B kanske är roligare (men jag är tveksam)!

Som så många andra så gillar jag Twlightböckerna och fick ju första i present av Linda. Jag läste dem en gång för ett tag sedan på svenska och älskade dem. Jag fick Twilight, på engelska, i lördags och har snart läst ut den. Haha ^^. En anna grej till som jag är mycket glad över :D Min DVD till datorn funkar eftersom vi nu har bytt ut den^^ Tack Daniel :D

Twister!


Jag diggar Lindas ställning här x) Jag tror jag har uttryckt detta förut men om någon har missat det: Jag hatar (!) ISObrus! Jag har inte haft råd med en blixt, vilket skulle vara en väldigt smart investering, så inomhusbilder brukar vara ett no no...

Gårdagen^^


Några vänner kom över för att fira att jag blir 18 ^^ Detta är vad jag fick :D
Twilight av Linda
Dvd och Selma (Släen) av Daniel
Simpsons och Kitty plåstren av Anders
Another Cinderella Story och Diadem av Matilda
Oboykopp fylld med godia och en påse med dödskalle på av Malou
High school musical 3 av Frida

Vi hade så otroligt kul igår ^^ i alla fall tyckte jag det x) Synd bara att Malou var tvungen att gå så tidigt. Jag lyckades till och med tvinga kilalrna att sjunga singstar hehe ;) Vi spelade twister och guitar hero (som jag suger på xD)
Lite bilder kanske kommer senare ^^ Mormor och morfar är här och jag fick en underbart snygg servis av dem med tulpaner på! Gud vad fin den var! Måste lägga upp bilder på den med! Sen kommer farmor vid lunch och jag har bakat kladdkaka som vi kan ha till efterrätt.

Kladdkakan var lätt att baka igår, men den blev uppäten och nu gjorde jag en till. Först gick det bra.. Vi hällde i sockret och började vispa i smöret. Sen började plötsligt elvispen att tjuta. Vad fan händeR? Vi stannade den och såg att visparna hade blivit snea och saken hade packar ihop.. Jaha.. då var det bvara att fortsätta för hand. Sen kom mamma på att vi hade en handelvisp och vi började köra på den. Men nej, det gick ju inte alls bra. Vispen hoppade av en gång och började efter en stund att ryka. Elektronik! Jag hatar elektronik! Det är som gjort för att gå söner. Så nu fick jag verkligen fortsätta för hand. Men vi hade ingen ballongvisp. Den vi hade hade rostat! Snyft... MEn efter ett tag lyckades vi använda handelvispen utan att avända el till den. Den vart inte alls lika bra blandad som den igår, men förhoppningsvis smakar den gott...

Idol 2009


Idol 2009 snart tillkvalet! Nu står det bara mellan de två sista Calle och Piotr. Jag har verkligen ingen aning om vem jag vill ha till kvalet! Jag gillar båda så mycket men på olika sätt. Calle fick mig att riktigt rysa på hans audition med piotr har en skön röst och man blir så glad av att se honom. Jag överlåter röstningen till de andra eftersom jag bara inte kan välja!
Synd bara att Joy åkte ut, hon var min favorit bland tjejerna. Favoriten bland killarna, favorit från samma sekund som han öppnade munnen i sista chansen, är Erik! Åh så bra han är! Jag får gåshud på hela kroppen när jag lyssnar på honom! Underbar!
En anna jag tycker är riktigt bra är Nicolle. Hon är söt och har en jättebra röst.
Nu ska jag nog bara leva lite på youtube och lyssna på Erik igen^^
Ha det bäst! Kramar

Bilkälla tv4.se

Morning all!


Sista dagen för radioproduktion i år! Känns faktiskt lite tomt... Ingen mer tv eller radio på ett halvår. Men jag antar att vi är de som är först ut efter jul igen, eftersom vi var först ut nu. Det är ju ändå inte då lång tid.
När jag kollar på allt som jag har gjort hittills känns det som om jag har gjort ganska mycket. 3 tvreportage, två gånger i studion (varav andra gången var jag bildproducent och fixade även gästerna^^ är rätt stolt över den, fick mvg :D) och på radion har jag fixat ungefär hälften av det som behövde fixas på båda terminerna så jag går efter ett osynligt schema ganska bra^^

Men jag är så otroligt glad :D Det är ju ändå fredag^^ och imorgon kommer lite folk över eftersom jag fyller 18 på onsdag. Måste fixa en massa tills dess, men ha nu en fortsatt bra fredag och helg ^^ för det tänker i alla fall jag ha!

Bloglovin' ^^

bloglovin

‘Love’ is the word I really need

Foto: Sara Ekström [Jibun] - Modell: Engla

Bjuder på en till bild på Engla ^^
Radiosändning idag. Det gick hyfsat. Fick ta över kontrollbordet den sista halvtimmen när Gurra och Albin skulle lyssna på ett föredrag om UF. Lite förvirrande med alla skivor och så, satte på fel låt en gång, men det gjorde inte så mycket. Linnea tog efter Albin som varit programledare och gjorde det mycket bra trots att hon var oförberedd. Är helt slut i kroppen och otroligt hungrig. Skippar tyvärr träningen idag också :( men kommer tillbaka på måndag då praktisken är slut och vi har väldigt tidiga dagar. Man slipper i alla fall komma hem vid halv 6 varje dag.

Ikväll blir det Idol som vanligt^^

Hur har er dag varit idag? Kram^^

Godmorgon världen!


Sleep tight...


Foto
: Sara Ekström [Jibun] - Modell: Engla


Ska faktiskt gå och lägga mig tidigt for once... Har varit så otroligt trött i flera dagar. Det blir väl lätt så när man ska vakna halv 6 varje dag >.< Jag har varit så förvirrad när det har med datum att göra. Fick för mig att det var matte i morgon eftersom jag trodde att det var torsdag. På torsdagar börjar jag 8.15 istället för 9 så jag måste dra tidigare. Men nu är det ju inte de.
Tittar (som så många andra) slaviskt på Idol och mina favoriter t.ex Erik G (andra chansenkillen som har en otroligt bra röst) och Nils (ja.. han är ju Nils xD) kom vidare och det är jag otroligt glad över ^^. Vi får se hur det går i vidare tävlingar. Gud jag skulle ge allt för att våga ställa upp i Idol haha, men har man scenskräck så har man...
Bjuder på en bild från studion igår.

finalist hos Malinhe :D


Nämen :D Gud vad glad jag blev när jag såg att jag hade blivit en av finalisterna hos Malinhe ^^ Men inget kan hända utan din röst!
Klicka här för att lägga din röst på nr 9 jibun.blogg.se.

Woho :D Är alldeles sprallig ^^

Its the sound that counts

Sitter och arbetar med ett radiorepotage. Gud vad svårt det är! Man måste ju se till att berätta allting i ljud eller ord. Det är mycket lättare att göra tv-repotage då man kan använda bilder och inte behöver berätta allting! Men det är faktiskt roligt också... Om det inte bara vore så svårt >.<

Det är sista veckan på praktiken och jag känner att jag har fåt ganska mycket gjort.. I morgon ska jag sitta i studion under direktsändning för tredje gången och idag sändes ett av mina arbeten, en filmrecension av 17 Again (min favoritfilm för tillfället).

Ha det bra tills jag kommer hem! Jag kansk elägger upp lite foton senare^^ bildlösa inlägg känner jag är otroligt tråkiga. Ses då! Kram


Att göra

Det är en del som behöver göras idag och jag tänkte att om jag skaffar att göra listor så kanske jag skulle kunna organisera upp saker och ting lite...

• Redigera bilderna
• Plocka upp på golvet
• Dammsuga (usch.. vad jag hatar det!!)
• Städa huset
• Göra matteläxan
• Städa garderoben (Det behövs!)

Jag är så dålig på att göra saker som jag har bestämt att jag måste göra på dagen men om jag skriver upp brukar det gå lättare.

Studiofotografering


Här är några av bilderna från dagens plåtning. Fler kanske kommer

the light is in your hands


Okej ja! Jag suger på att komma på ämnesrubriker xD klaga inte. Fotade Engla i studion idag. Ett litet smakprov bara ;)

Måndagmorgon


Ännu en vecka har gått och ännu en kommer... Månda.. början på veckan. Sista veckan på praktisken.. hoppas ni får en bra fortsatt vecka^^

Fotosession Matilda


Another day


Vad tänkte du hitta på denna soliga höstdag? Själv ska man till Media Markt ^^

Pentax K-7

"Pentax K-7 är en kamera utöver det vanliga, med sitt stryktåliga kamerahus i magnesium och sitt väderskyddade skal, är det ett verktyg för bra bilder, som tål att hänga med i tuffa miljöer."

Åh vad jag vill ha denna otroligt förbättrade pentax! Kostar bara runt 13.000. Ähum.. Råd med det? Nej.. det tror jag inte :( Hoppas på att få den i födelsedagspresent, men chansen är liten. Men man får väl drömma?

Take your time...


Jag skulle helt enkelt ha stannat i sängen imorse...

Att kliva upp imorse var nog mitt största misstag. Sen dess har nog inte mycket gått bra.
Det började med att jag halt glömde bort att jag hade matte på morgonen (vanligtvis börjar jag praktisken vid 9 men matten är på tosdagar kl 8.15) och missade på så vis två av bussarna. När jag åkt i denna trevliga lilla buss i en trekvart så klev jag av den vid mörby och såg mitt tåg stå inne redan "Vilken tur, jag behver inte vänta!" tänkte jag då. Ironiskt va?
Tåget skulle gå 4 minuter äver, alltså ungefär 10 min innan jag började min lektion. Med ett snabbtåg tar det öite mer än 5 min att åka från mörby till galoppfältet. Men! När tåget har stått där en stund så tittar jag på mobilen. Jaha.. den var 8 minuter över, tåget var försenat. Helvete helvete helvete!
Tåget åkte ca kvart över 8 och jag satt och svor för mig själv. Och sen upptäckte jag att det inte var ett snabbtåg utan stannade vid varenda jävla station den såg så tog hela resan ca kvart 20 min, och jag kom väldigt sent till matten. Jag missade genomgången och har nu ingen aning om vad man ska göra men jag räknade tappert på.

Senare så skulle jag ut och göra ett repotage om tve3ornas pjäs midsommarnattsdröm och sitta och titta på den. Den var riktigt bra! Jag har inte sett ett framträdande av årets treor. Jag tror att de förra treorna gjorde samma pjäs, men den var inte ens hälften så bra som detta årets. Ja, i alla fall, så skulle jag göra ett repotage om dem och intervjuade några av skådespelarna. Den första intervjun gick bra och den andra kändes även ganska bra. Jag hatar nämligen att intervjua folk, och står mest bara och stammar när jag ska fråga frågor, men det gick jätte bra och inte en enda stamning. Men sen när jag skulle kolla materialet, gissa vad jag upptäckte. Jo jag hade inte fått med mer än sista biten av andra intevjun. Ännu en gång gick jag argt runt och svor för mig själv. Tillslut tog jag ett djupt andetag och gick ner till studion igen (som tur var så va det åtminstonde på samma skola) och bad om att få göra om den sista intevjun och vi försökte igen. För säkerhets skull tänkte jag att jag skulle lyssna igenom den och vet du vad? Inget ljud! 'Andas... andas... skrik inte!'
Jag satte på den igen och plötsligt var det ljud och inget var fel. Så jag gjorde om intervjun igen. Men nu gick det bra i alla fall, och jag gjorde även en snabb intrevju med regissörn.

Sen drog jag upp till redaktionen och började redigera hela skiten. Jag spelade in delar av speakern och satte ihop materialet. Efter ett tag kom jag på att jag behövde in i studion för att göra en ny speaker och väntade på att Gurra skulle komma ut därifrån. Jag satt en stund med ryggen mot datorn och pratade med Agneta, vår radiolärare och såg därför inte när datorn stängdes ner. Jag snurrade runt efter en stund och rörde lite på musen i tron att det bara var en skärmsläckare. Nehe.. det funka inte. ctrl+alt+del då? noppe.. inte det. Kanske var datorn i vänteläge. Inte det heller? Vad fan?! Nu stod jag där och stirrade på den svarta skärmen och kämpade mot paniken. Jag hade inte sparat! Hur kunde jag varit så dum? Flera timmars arbete var borta!
Okej, det här måste gå och fixa! Den kan ju inte bara ha stängt av sig själv. Jag sprang runt i skolan för att hitta teknikerna Johan och Jonas men hittade dem självklart inte. Jag letade överallt.
Nu började paniken stiga och jag gick och kramade på Louie istället. Sen gick jag upp till redaktionen igen och bestämde mig för att helt enkelt göra så som Malin sa åt mig. Att ge upp och gå hem, även fast klockan bara är tre och praktiken slutar fyra. Jag har ändå några timmar att ta ut då jag jobbade på en fredagskväll så det är nog lugnt.

Nu sitter jag bara här och funderar på om jag ska dra och titta på träningen, tyvärr borde jag nog inte vara med, jag har haft ont i huvudet och ryggen i flera dagar och att träna hårt det första jag gör efter två veckors paus låter som en dålig ideé så jag kommer nog bara att sitta och kolla.
Hoppas din dag har varit bättre än min! Kramar

Radio Nord 98.3

Tjoho! Efter en lång dag framför datorn och i Radio Nords studio så är jag äntligen hemma och kan uppdatera på riktigt! I fredags anmälde jag mig som producent i dagens rediosändning, men imorse fick vi ett litet problem. Vi hade varken tekniker eller programledare. Men tack vare hjältarna Albin och Gustav så lyckades vi sända i alla fall! Det gick riktigt bra tycker jag, Gustav är en grym programledare och programet blev så random att det inte var klokt. Men jag måste säga att det var intressant! Jag var själv den som valde musiken då jag var radioproducent. Producenten gör inte så jätte mycket, håller reda på tider, fixar musiken och slår igång jinglarna så det var ett ganska så soft jobb. Annars så pratade jag lite lite, men eftersom jag avskyr (!) att prata haha, så gjorde jag det inte så mycket. Kan du tänka dig.. En liten flicka som verkligen hatar att prata sänder radio. Hur fan gick det till?

Vi började programet genom att snacka om hösten vi pratade om en tävling som Gustav hade senare i programet och lite om GuitarHero. Det är otroligt synd att programet försvann någonstans i cyberspace, annars skulle jag ha velat lägga upp den här, men det får nog bli en annan dag antar jag.

På tal om att lägga upp ljudfiler så kommer jag lägga upp min lilla krönika om tid så fort som jag lär mig hur man gör haha. Har faktiskt ingen aning. Jag vet hur man gör för att lägga upp filmer, men musik? Ingen aning.
Annars blev jag ganska så nöjd med min krönika och den blev typ en kvart lång om man räknar in musiken (som självklart var tidinspirerade). Men vägen dit var inte direkt smooth om man säger så... Jag hade allting fixat och förberett perfekt igår kväll. Men jag kommer till praktiken på morgonen och upptäcker att jag inte har USBn med musiken med mig. Jaha... får väl ta och hitta den någon annan stans, men två av låtarna (självklart de svenska) lyckades jag inte hitta så jag tänkte att jag fixar det imorgon. Jag var nästan klar (förutom de två låtarna) och skulle ta en liten paus och köpa något i caffeterian. Jag kommer dit och öppnar plånboken. Och gissa vad som ligger där. Min USB. Jag hade inte glömt den. Så då springer jag till redaktionen igen och sätter i USBn i datorn. Samma sekund som jag gör det så blir det blåskärm och ingenting går att göra. "Vad i helvete?" tänker jag då, suckar och startar om datorn. Jag provar att stoppa in USBn igen, det kanske inte var den som var felet. Men nej... skärmen blir ännu en gång blå. Snyft. Då bestämmer ajg mig för att låna grannens dator och där funkar det perfekt. Vad fan? Aja.. jag är nöjd... Tills att jag börjar jobba med projektet igen. När jag har gjort en del ändringar så stäng blötsligt BMS (programet man jobbat i) av.. Det svarar inte och måste stängas av. "Andas... Andas... Slå inte sönder datorn." Jag har inget som helst tålamod med dessa saker. Jag börjar om igen och klockan 15.40 blir krönikan äntligen klar!

Jaja.. Allt från mig! Glöm inte att lyssna på Radio Nord 98.3 om du är någonstans i norrort! Kolla även på TV Nord slingan på TV Nords hemsida där den nya slingan ligger ute från och med idag. (Slingan som jag var bildproducent på kommer ut den 29/9)

a story to tell..


Sista Tv-produktionslektionen klar! Mycket hände idag. Jag kan gå igenom lite grann.
Dagen började med att jag verkligen inte hade någonting att göra förutom att gå igenom hur jag skulle klippa. Jag jobbade på dagen till ära som bild-producent. Dvs. den som sköter klippningen, berättar för kameramännen vad de ska göra etc. I vår lilla studio har vi som tur var bara tre kameror att hålla reda på, men det är svårt nog.
Vi började med att köra påorna och avorna och det gick bra, några fel från min sida och några fel från programledarnas sida, men inget som inte gick att ta om. Till slut fixade vi det och sedan var det bara att vänta på bandet skulle komma. Efter att den gäst som vi skulle haft fick förhinder eller vad det nu var för ungefär en vecka sedan, så fick vi i panik fixa någon som kunde komma. Jag ringde en vän till mig som går på Rytmus och undrade om han och hans band kunde komma och spela, vilket de även kunde! Så det löste sig. När vi var klara med allt satt vi sedan och väntade på att bandet skulle komma. Tillslut kom de! Vi började jobba igen, och interjuvn gick som smort.
Men sen! Sen kom den svåra biten. Bandets spelning, och bandningen av livevideon. Vi fick riva ner dekoren och slänga upp instrumenten och allt gick bra. Tills de behövde en extra högtalare till gehöret. Andreas skulle springa och hämta en. Jag och Malin satt och diskuterade något när vi plötsligt hörde ett högt KRASCH!  Båda två hoppade till och vi snurrade runt. Andreas hade snbblat och sprungit ungefär fem meter fram innan han föll mot marken. Han hade förgäves försökt att rädda mitt i fallet, men lyckades slänga hela högtalaren (och tro mig, den är inte lätt) rakt på sitt ringfinger!
Han hade skadat det reält och det började svulna upp bara en liten stund efter fallet. Stackars Andreas skulle spela trummor, och är det något som man behöver hela fingrar till så är det det. Han lyckades spela (även om han hade otroligt ont) och efter det gick tagningarna bra (även fast Andreas höll en min av smärta medan han spelade).

Så som tur var slutade dagen bra!

Radwimps - Hekkushun


Detta är låten som sitter fast i min hjärna för tillfället. Den är så grymt bra :D Tänkte bara visa vilka jag lyssnar på nu. Radwimps, det är ett japanskt band (nähe?! Det hör man ju inte xD) och de har riktigt bra gngelska, vilket är ovanligt för japaner ^^

Inspelning i morgon!


Ska ha inspelning för Tv-Nord i morgon igen, och är ganska nervös! Ska vara bild-producent, alltså den som sköter hur allt kommer att se ut. Hjälp! Ska försöka att inte få panik, men det är nog ingen fara, det är ett roligt jobb och man har mycket att göra. Det är faktiskt inte allt för svårt med bara tre kameror som man ska hålla koll på.
Vi får se hur det går. Annars, på skolfronten så blev jag och Engla klar med allt som har med TV-produktion denna termin att göra, förutom då Nyfiken på i morgon. Det känns underbart! Och vi fick dra hem ungefär 3 timmar tidigare än vanligt. Det resulterade till att vi drog till Täby Centrum. På H&M köpte jag denna fina lilla mössa^^ förälskade mig totalt i den! Och jag köpte en jacka för de lite kallare dagarna som jag också förälskade mig i.

Kommer försöka fota lite i tv-studion i morgon (om jag nu inte glömmer kameran så som jag gjorde förra gången) så vi ses efter det!
Kramar!

Ny frisyr!


Klippte mig häromdagen. Blev otroligt nöjd och tänker för en gångsskull lägga upp en egobild :D

Tv-Nord

Herregud! Man hade nästan kunnat tro att jag ahr glömt bort sidan! Men så är icke fallet. Jag har bara haft väldigt lite tid över till bloggandet och fotandet, och jag tror inte att jag kommer hinna lägga upp mer än bara några få foton eller bloggningar i veckan. Om ens det. Otroligt sorgligt men så är det tyvärr.

För tillfället (det ordet har jag böjat överandvända lite till och från asså) sitter jag här och är helt utmattad efter en hel dags jobb. Jag börjde nämligen praktiken för någon vecka sedan och jag jobbar just nu på tvkanalen Tv-Nord som har sina kontor på min skola. Det är väldigt trevligt och en bra början på terminen. Jag tycker om kontrasten med att sitta vid en skolbänk och stå ute någonstans eller inne i studion och göra de uppgifter man får. Deadlinen är tajt och man får göra mer än ett repotage i veckan, med både filmning och redigering. Det är väldigt kul men svårt.

Vi (aka. jag och Engla) har varit ute och filmat två repotage redan, imorron blir det tredje och förmodligen sista om vi inte har tid över efter det. Första gjorde vi ett litet repotage om ombyggnaden i Täby C och sedan om en kompis' band Basil. Engla är reporten och jag fotografen för det mesta, eftersom jag avskyr att stå framför kameran!

Igår var vi även på studiebesök på SVT. Mycket trevligt. Vi fick sitta i publiken på Så Ska Det Låta. Jag tycker om det ptrogrammet ^^ brukar slaviskt följa det och kan ofta svara på det de frågar. Tänk så mycket arbete det är på att bara göra ett enda programm. Det satt kanske hundratals lampor i taket, tiotal kameror runt om och flertalet mickar fastsatta på personerna. Hur klarar blidproducenten egentligen av att hinna se och klippa mellan alla dessa kameror när jag tycker det är svårt att vara bildproducent när man har tre stycken. Även så få blir jag stressad av.
De för mig till det som jag egentligen tänkte skriva om haha! Vi jobbade själva med Tv-Nords praktikprogram Nyfiken På. Jag jobbade som Studioman och i början även kamera ett. Jag tycker om att vara studioman, det är nog det roligaste som jag vet i en studio, kameraman är också roligt men inte fullt lika kul. Det är en hel del arbete bara innan programmet. Att göra själva programmet tar inte fullt så lång tid som alltig som ska hända innan, mickarna ska testas, kamerorna ska fixas, ljuset ska se bra ut etc. etc. etc. Det är hur mycket som helst! och allt måste såklart bli bra, vilket gör att det tar ännu längre tid. Men så är livet^^
Nu ska jag försöka jobba lite mer matte (har faktiskt börjat på matte c. Hjälp!) vi får se hur det går.


bloglovin
 2009
 June,  July,  August,  September,
 October,  November,  December.

 2010
 January,  February,  March,  April,
 May,  June,  July,  Augusti,  September,  October,  November,  December.

 2011
 January,  February,  March,  April,
 May,  June,  July,  Augusti,  Septpember,  October,  November.