Stockholms Universitet


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm
Fotot är från Älgsafarin för några dagar sedan :) Det var jättekul! Vi fick till och med klappa dem haha. De betedde sig mot honom nästan som hästar brukar. Den största var en 20 taggare :O Den var ENORM! Hehe ^_^ Jag har en del foton att visa därifrån, men jag har varit lite långsam med att fixa dem.

Ska även visa foton från när vi var i fjärilshuset och fler från allsången om jag får tid ^^ Men det var ju inte vad jag hade tänkt att prata om... Jag har äntligen börjat på Universitetet. Vi hade upprop idag och detta känns stort! Och jag känner mig så liten x_x" För liten för universitetet haha. Men det ska nog gå bra. På måndag är första föreläsningen och jag börjar plugga japanska på heltid. Skrämmande värre!

Jag har inte så mycket att säga just nu... Vi får se ^^ Bye bye!

Allsång på Skansen - Måns Zelmerlöw


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm

Omg... Det här händer inte!

Fick ett brev på posten idag, det stod Blueberry på den så jag blev lite fundersam, men glad. De hade skickat CSN-papprerna till mig. Äntligen! Jo visst var det CSN-papper, men inte bara. På det första pappret står det något helt underbart. "Vi har fått bekräftelse från skolan i Tokyo att du är inbokad på Ettårskurs..." ...OMG!!! Jag slutade läsa och kunde knappt tänka klart. Stod det verkligen vad jag trodde att det stod? Jag fortsatte läsa och jo.. Där fanns scheman, fakta om skolan etc. Shit... Det var verkligen sant. Jag ska till Japan i december. Helt otroligt.
Jag försöker skriva något som faktiskt är sammanhängande men det är svårt, förståerligt nog haha. Jag har velat detta ända sedan klass 8 och nu kommer det faktiskt hända. Jag har några småsaker kvar att fixa, men det här var det viktigaste. Nu är det bara visum, flygbiljetter och boende kvar!

Har jag ens berättat något om resan? Tror inte det haha. Ursäkta. Om ca 4-5 månader åker jag på en åttårsresa till Japan för att studera Japanska på en utländsk språkskola vid namn KAI Language School Tokyo. Blueberry är företaget som hjälper mig att söka dit och trots att jag var ganska sen i min ansökan så verkar det nu inte vara några problem då jag blivit antagen. Planen är den att jag troligtvis kommer att åka med Engla i december eftersom hon ska dit i ca ett halvår och skolan fixar boende, jag valde de billigaste möjliga. Själva resan och kursavgiften är inte direkt billig så man försöker ju att dra ned på kostnaderna så mycket det går och jag har inget emot att bo med fyra, fem andra elever. Jag tror att det kan bli ganska skönt, då kan man plugga tillsammans och dela på matkostnaderna. Tyvärr innebär detta "att dra ned på kostnaderna" även att det inte blir mycket shoppande eller resande tyvärr men det får jag väl överleva utan, det borde nog gå. Det funkar ju i Sverige haha. Ja... Jag ska nog sova nu. Försöka smälta allt. Jag fattar det fortfarande inte! Wow... Japan...!

Imorgon blir det Allsång på skanden med Engla, Måns kommer ju dit så det är klart att man ska titta. Jag läste lite om några spekulationer att Måns kanske kommer att ta över. Hmmm... Hoppas kan man väl. Det är ju det sista avsnittet för iår och dessutom extainlagt. Kanske en "komplott" för att Lundin ska kunna lämna över stafettpinnen till Mr Zelmerlöw ^_^ Oh well. Puss och kram och god natt!

Mötte denna sammarbetsvilliga lilla krabaten


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm
Han satt på samma blad i flera minuter, såklart att man försöker fota honom lite. Gräshoppor är intressanta tycker jag, lite läskiga. Det måste varit detta som de som kom på Aliens tänkte på. För visst ser den ut lite som en pyttig liten alien?

Linda drog med mig ut på en springtur idag. Jag måste verkligen förbättra min kondition lite grann tycker jag :P Just nu känner jag mig lite mörbultad haha. Jag är så ovan vid att springa. Att träna i dojon är inte alls som att vara ute och jogga. Man använder helt andra delar av kroppen när man slår på någon än när man bara försöker använda samma rörelser hela tiden. Jag är inte gjord för sånna saker. Kanske om jag tränar lite mer. På tal om träning så ska jag försöka gå på träningen i morgon (om jag kommer ihåg att gå den här hången -_-") och det kommer bli den första träningen på länge. Vi får väl se hur mycket jag har glömt bort haha. Men det borde nog gå bra^_^

Satt nyss och kollade på "Back to the future" på tv4 film och den var otroligt skruvad och den måste ha varit gjord av någon som var reält påtänd eller så... Den var bra dock och nu måste jag ju bara se resten av filmerna. Tittar nu på Midsomer Murders så jag ska fortsätta i väntan på det andra mordet :P Bye bye. Kramar!

Glöm vad jag sa...


Jag lyckades tillslut att fixa min design! Jag blev äntligen klar efter några timmar och faktiskt ganska nöjd för en gångs skull ^_^ Vi får se hur länge det håller!
Nu kommer den få vara så här ett tag hoppas jag. Jag bestämde mig för en lite mörkare design eftersom jag har haft så många ljusa nu och var ganska trött på det, och det börjar ju ändå bli höst och mörkare på kvällarna så det får bli lite mörkare :)

Klockan är typ 21.00 och jag kom just på: Jag hade träning vid 19.00. Shit. Jag glömde helt bort det >.< Det blir liksom så när jag redigerar och (...varför funkar inte SVTplay ordentligt?! Jag vill se allsången, även om jag missade första timmen) jag glömmer helt bort allt runt omkring mig. Hade det inte varit så att mamma sade till mig att det var mat skulle jag helt glömt bort att äta. Jag glömmer allt. Det är lite lagom irriterande haha, men så är det väl när man jobbar koncentrerat och stirrar rakt in i en datorskärm ^_^° Jag som hade tänkt börja träna igen nu när augusti faktiskt var gratis... Jag har hoppat över hela sommaren eftersom jag inte lyckades få tid att både jobba, träna, sova och äta. Så jag fick hoppa träningen. Men nu blir det träning några gånger i veckan i alla fall (och KAN inte SVTplay sluta hacka?!). Anders får påminna mig!

Var hos tandläkaren idag. Jag hatar läkare av alla sort, men jag kan inte förstå varför jag inte gillar dem, allra minst varför tandläkare ligger under den kategorin. Jag har aldrig varit hos en tandläkare i mer än en kvart eller så och jag har alltid haft samma och honom är det inget fel på. Jag gjorde nog ett personligt rekord idag. Han klagade inte ens på att jag borstade dåligt som han brukade. Han sa bara "det ser bra ut". Det var det enda. Jag tror jag var inne och ute därifrån på mindre än fem minuter.

Zero inspiration


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm
Jag sitter och försöker komma på något nytt till bloggen, det här är allt jag lyckats med hittills. Ska försöka få till något bättre, men jag hade tröttnat på min förra så jag ville åtminstånde byta ut headern. Kanske fixar jag den lite till för jag är inte nöjd (ovanligt...?).

Nytt! Scenfotografi

sara.ekstroem.nu

Skapade just en ny kategori på hemsidan där jag tänkte att jag ska lägga upp alla mina scenfotografier, t.ex Idol och Rhapsody in Rock. Just nu har jag bara rhapsody. Idol har jag inte ens redigerat klart bilderna och det var ett tag sedan. Kanske ska ta hand om det någon dag!
Känns lite jobbigt att inte ha ett skrivbord just nu. Jag har ju gjort om i mitt rum och det är inte alls klart ännu, hoppas på att få det klart snart men vi får se. Så därför har jag ingenstans att sitta och att ligga i sängen är inte riktigt bekvämt när man redigerar foton. Det går väl ann när man bara chattar men inte riktigt när man faktiskt vill jobba. Jaha så var sitter jag nu då? Jo, vid matbordet. Det känns knäppt.

Rhapsody In Rock - Act 2


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm

Rhapsody In Rock - Act 1


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm

Dalhalla - Innan Rhapsody


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm

the Karate Kid


Såg the Karate Kid tidigare, den var riktigt bra. Den hade det mesta som en kampsportsfilm behöver, samtidigt som den håller sig till den amerikanska/kinesiska stilen av filmer. Mest amerikansk såklart. Synd bara att den jag kollade på inte hade text när de pratade kinesiska, vilket de gjorde. Ofta.
Det är något väldigt roligt med namnet, "the Karate Kid". Den gamla Karate Kid från 1984 var gjord, inte i Kina utan i Japan. Därför utövade de den japanska kampsporten Karate. Den nya Karate Kid har ingenting alls med Karate att göra. Den nya Karate Kid är gjord i Kina, inte Japan. Den nya Karate kid har inte Karate utan Kung fu. Karate nämns inte en endaste gång, plus att de har en av nutidens större kung fu-skådespelare, nämligen Jackie Chan. Så vitt jag vet har han inte lärt sig Karate utan Kung fu. Om de nu ska göra en remake så varför inte bara döpa om den? Suck... Hollywood alltså.


bloglovin
 2009
 June,  July,  August,  September,
 October,  November,  December.

 2010
 January,  February,  March,  April,
 May,  June,  July,  Augusti,  September,  October,  November,  December.

 2011
 January,  February,  March,  April,
 May,  June,  July,  Augusti,  Septpember,  October,  November.