Harry Potter

Ett tag sedan jag skrev ^^ Jag har börjat läsa Harry Potter-böckerna igen xD Måste vara typ 15e gången jag läser dem, tja förutom 6e och 7e boken som jag bara har läst 3 och 2 ggr. Läser de på engelska eftersom jag anser att de är dåligt översatta ibland och författarens ord kommer ut bättre på sitt egna språk än det som någon annan har översatt böckerna till.
Läser för tillfället Chamber of Sectres, men den är snart slut så kommer väl börja med Prisoner of Azkaban någon gång under dagen antar jag.
Jag är ett soooort fan av J. K. Rowling och har hela tiden tänkt köpa hennes senaste Beetle the Bard. Den verkar väldigt bra, men varje gång jag hittar den så har jag inga pengar med mig och den kostar ju typ 70 spänn.. Det är irriterande haha. Jag har alla hennes andra böcker, inklusive Fantastic Beasts and Where to Find Them, (orka ha så långt namna >_<) och Quidditch Through the Ages. Samlingen måste bli komplett ^^,

Jag såg den senaste filmen för ett tag sedan, och alla som känner mig väl vet hur mycket jag har hatat filmerna (with passion!). Men den senaste Half Blood Prince hade de faktiskt gjort helt okey. Den var riktigt bra, även fast de hade ändrat och hållt på så var den inte dålig. Det gjorde liksom ingen för en gångs skull. Jag hoppas att de kommer fortsätta så även i Deathly Hallows 1 och 2. Det är samma regissör som i 6an oc jag är glad att de inte byter ännu en gång. Det var dock samma i femman ochd en var bara skit enligt mig. Den gick på tok för snabbt och de bara hoppade över allt. Usch usch!

Så mycket som jag älskar böckerna så hade jag hoppats att filmerna skulle kunna nå upp till den nivån, men icke. Jag blev otroligt besviken och hoppades hela tiden att de skulle göra något åt det i nästa film, och sen i nästa. Sen gav jag upp. När fjärde filmen kom ut gav jag upp och jag hade inte haft några direkt höga förväntningar på HBP tyvärr. Men jag blev faktiskt inte besviken! Jag gillade den! Och mina förväntningar för DH 1 och 2 är höga ^_^

Ska lägga mig och läsa lite, ciao!

Hemma i sthlm! Överröser med bilder!


Hemma i stockholm igen och sitter och går igenom alla dessa bilder som jag vill lägga upp. Har försökt att ta ner dem till bara några stycken, men det är svårt ^^
De första bilderna kommer från när jag trättade Daniels små flickor, Alva, Hedda och Lisa. Denna bild är på Lisas och min pappas händer. Tycker denna sorts bilder är så vackra. Farmor brukade alltid ta liknande bilder på barn med vuxen.
Btw Daniel: Bilderna finns på en CD hemma hos morfar ^^,Jag var på Orsa Grönklitt, Europas största björnpark (Paradiset!! Nallar överallt!! Kan det bli bättre?) och tog lite bilder där. Blev också en hel del och lägger bara upp några som jag tycker om. Det får ni leva med.

Vi fick se när dessa underbara djur åt. Det syntes vilka som hade makt bland dem (de äldsta och största såklart) och vilka som var syskon etc. De fick bröd, druvor, äpplen, morötter och apelsiner. De hade ett skickligt sätt att äta apelsinerna, höll fast den med ena tassen och skalade med den andra. Det var en stackars nalle som inte fick äta alls :( han blev hotad varje gång som han försökte komma dit. Han var nog yngst av alla och när han väl fick komma in var det helt tomt på mat. Usch vad nallar kan vara elaka ibland. Mobbing som hos människorna.

Uppdatering från Borlänge!För tillfället är detta den enda bilden jag lyckas få upp. Internet slutar fungera och när det väl fungerar är det segt så jag sörsöker en annan gång.

Jag och familjen var på marknaden som morfar stod och sålde på. Jag lyckades hitta fyra manga mania från 2005 och första rebirth på svenska för 5 spänn styck och även dead or alive 2 till ps2 för 40 kr. ^^ Jag gick nöjd däifrån. Hittade också en underbar servis men köpte den inte. Snyft :P
Aja... idag ska jag försöka träffa kusinen min och får se om vi lycks hitta på något att göra. Hej då!

Kupolen


För ovanlighetens skull har jag shoppat lite! Köpte en tröja, lite elektroniksaker och fyra manga (Keroro). Att det finns så få butiker i borlänge som säljer manga trodde jag aldrig. Katastrof!


Gävle


Som lovat lägger jag ut en del bilder från min promenad i Gävle.

(allsång på) Skansen


Sitter just nu i Borlänge och slänger upp lite bilder från gårdagens skansen. Jag och Linda var där för att i stor del titta på allsången men vi gick även runt och glodde på lite djur.
Anders ledde som vanligt allsången!
Färg?


Eller svartvitt?


Artister som Alexander Rybak, Larz Kristers (Uuuuh... Btw... Hur kan en keyboardist ha så jävla kul som deras? xD Hur roligt som helst! synd att jag inte fick det på bild) och Anna Book var där.


Gosskören var där och sjöng hyllningsvisor till vår kära kronprinsessa och sjöng tillsammans med Book. Jag fotade inte så mycket under allsången eftersom det var ganska svårt att fota och jag ville själv delta i allt som var runt omkring mig. Det var väldigt mysigt där och jag och Linda hade en väldigt bra ståplats ganska långt fram. När Alexander Rybak gick utmed kanten gick det en våg genom hela publiken och man tryckes framåt i tak med att han gick. Haha. Han sjunger och spelar mycket bra den killen, hade dock hoppats på att han skulle spela Dolphin som är min favoritlåt från hans skiva men trist nog blev det inte så. Men han spelade två andra låtar och sjöng en allsång som jag inte hade hört förut men det gjorde inget för han sjöng den helt underbart och på en svenska osm inte ens gick att höra att han själv inte pratade svenska.


Blev inte så mycket bilder på djuren eftersom nästan alla var och gömde sig oturligt nog.
Ha varit i Gävle innan jag kom till Borlänge, pappa skulle dansa där och jag gick runt i parken och runt sjön. Det var helt fantastiska gamla hus och monument i den lilla parken och själva parken var otroligt vacker. Jag börjar fundera på varför inte jakobsberg kan vara så sjukt vackert haha.
Bilderna från promenaden kommer senare när jag kan slänga upp bilder, och det kommer säkert lite bilder från dalarna också.
Nu ska jag gå och sällskapa lite med familjen, inte för att det finns mycket att göra just nu men i alla fall.
Ha det bra!

Vem är du egentligen? På internet? På riktigt?

Läste i Liselottes blogg, hon skrev ett inlägg om varför man bloggar och det fick mig att tänka lite. Vem är man egentligen på internet och vem är man på riktigt, IRL? På internet går det mesta att manipulera om man vill, hur man ser ut, hur man beteer sig, sin personlighet etc. Ni förstår nog vart jag vill komma? Kanske inte... Men folk som låtsas vara något de inte är, gör de likadant på riktigt? Jag känner några som låtsas vara dummare än vad de faktiskt är och jag funderar över varför? Varför skulle man vilja verka korkad? Haha, jag kom fram till att det kanske var för att de ville briljera med sina "oanade kunskaper", men säkerligen bara för att få uppmärksamhet.
Man måste faktiskt tänka en hel del på det när man chattar eller läser andras bloggar hur lätt det är att manipulera. Alla kanske inte gör det med mening, utan bara omedvetet tar fram de bästa egenskaperna man har. Det är ju så man vill bli sedd.
Anledningarna till att jag bloggar är nog ganska mycket för att jag vill just det. Jag vill bli sedd. Mend et vill väl alla? Vi får tidigt lära oss att man kan komma långt bara man blir sedd. Men det är inte allt jag vill, jag skriver också för att jag tycker om att skriva. Jag gilalr att skriva det som kommer från hjärtat.
I skolan var jag alltid riktigt dålig på att skriva uppsatser om ett ämne jag inte alls tyckte om. Jag har svårt att komma på något bra då. Det blev kanske som högst ett vg. Men när vi fick skriva noveller eller frivilliga uppgifter där ämnet bara var att skriva, då kunde det bli en över 10 sidors uppsats som fick riktigt bra betyg. Det är något jag är riktigt stolt över men som fortfarande irriterar mig. Det som irriterar mig är det jag nämnde tidigare, ajg har svårt att hitta något om jag blir tvingad på ett ämne.
Nu lyckas jag komma långt från det jag tänkt prata om hahah xD som alltid!

Alla har väl sin anledning till att betee sig som de gör, försöka få uppmärksamhet på sitt egna sätt.
En annan sak som jag funderat över, nu när jag ändå pratar om att skaffa uppmärksamhet på olika sätt är den förstörelse som folk gör. Vad får de egentligen ut av att krossa busskurer och alla skolans fönster? Jag hade en vän som tyckte ofta gjorde det, och han pratade alltid högt om det. När jag frågade varför, flinade han bara och ryckte på axlarna. Hans kommentarer var ofta att det var "Roligt" eller "Coolt". Detta kanske bara är min åsikt, men vad är egentligen kul med att förstöra saker som sedan kostar tusentals kronor att köpa? I min gamla skola fanns oftast väldigt mycket förstörelse. Det var klotter på skåpen, mobbing, brandlarmet som gick igång, taket blev förstört och minst ett fönster behövdes bytas ut i veckan. Det ledde till att vi elever som faktiskt brydde oss fick geografiböcker från 1970-talet som höll på att ramla sönder och dålig skolmat eftersom alla skolans pengar gick åt att betala all denna skadegörelse.
Det var skolans elever som gjorde allt detta. Dessa elever tar nog inte mycket på allvar om de är beredda att förstöra för så många.
Men i min nya skola finns inte mycket förstörelse. Det är ingen mobbing, knappt ingen sitter ensam på luncherna. Jag har bara sett klotter på skolans byggnad en enda gång och hela skolan verkade upprörda över det hela dagen, men nästa dag när vi kom, fanns det inte ett spår efter klottret.

Haha nu har jag skrivit en bok igen xD Vi ses! Byebye!

Shoppingrunda på ikea!

Åkte till IKEA för att försöka hitta några fina cdställ som jag kan slänga upp på väggen ^^ Hittade ingenting som skulle passa i rummet, jag hade redan en idé om hur det skulle så ut. Antingen hela kvadrader - ganska små, tillräckligt stora för att en skiva skulle få plats på höjd, bredd och längd - eller halva kvadrader. Den sistnämnda iden var jag ganska tänd på och jag var säker på att jag hade sett något liknande på ikea förut. Men icke! Vi letade ett tag men hittade ingenting som ksulle kunna passa. I alla fall inte förren vi kom till blommavdelningen! Pappa hittade en "kruka" av trä som var rätt mått och riktigt snygga. Jag har svarta och röda väggar i mitt rum och jag ville därför ha något som skulle kunna passa, men den var inte färgad jag och Linda började måla dem. Vi hade lite röd färg hemma, så nu är alla fyra lådor röda innuti. Jag ska försöka åka imorron och köpa svart färg som jag ska ha på utsidan. Jag tror nog att det kan fungera ganska bra! Bilder kommer när jag är klar :D

and pink it was...


En "ny" bild på Engla från förra månadens fotosession med en lite annorlunda redigering mot de andra.

Sara lever!!


Med mindre än 1 inlägg i veckan ska jag - som jag lovade förra gången, men misslyckades - försöka lägga upp lite mer. Jag vet inte varför jag har blivit så borta från bloggen på sistånde.

Bilderna är från dagens lilla fotorunda^^ Det är så otroligt varmt ute!


bloglovin
 2009
 June,  July,  August,  September,
 October,  November,  December.

 2010
 January,  February,  March,  April,
 May,  June,  July,  Augusti,  September,  October,  November,  December.

 2011
 January,  February,  March,  April,
 May,  June,  July,  Augusti,  Septpember,  October,  November.