Grattis på morsdag!


Grattis alla mödrar på morsdag :D Idag har jag haft en mysig låten lunch och fika med min släkt på pappas sida. Otroligt mysigt^^ Och oh ja... Bilden har otroooligt mycket med det att göra... Not... Jag kan bara inte redigera foton just nu.
Jag vet inte hur mycket bloggandes det kommer att bli de nästa 3-4 dagarna haha. Jag tar studenten på onsdag och min touchpad vill inte samarbeta med mig så jag ska nog lämna in datorn. Men nu har jag otroligt mycket att göra inför studenten men jag ska försöka att uppdatera lite då och då ^^ Tänkte bara så att ni vet varför jag inte skriver.

Be wild and free!
Onsdagen i en väldig massa foton! I onsdags hade vår skola terminens, och min, sista TEG-dag. TEG-dagar är dagar då det händer lite olika saker där skolan engagerar sig i olika lekar, bl.a spökboll och fotboll.
Första fotot är från fotbollsturneringen som senare delar av min klass vann haha. Go vad-de-nu-hette! Sen vann Charlies Änglar (människorna på kort 2) "din kompis-turneringen". Stort grattis! :D
TEG-dagen slutade med godisregn och tårta för treorna. Inga foton därifrån tyvärr! Var alldeles för upptagen med att försöka fånga godiset. Fick två haha. Åt en. Tårtan var god fast jag åt lite för mycket.
Hampus, Jonte och jag drog till studion eftersom Jonte skulle fota lite för sin foto a portfolio och bad om hjälp, vet inte hur mycket hjälp jag var, men jag fick i alla fall leka lite efteråt.
Vid ca 17 drog jag och Jonte mot stan och vi gick runt i ca 4 timmar! haha. Vi hade inte alls kollat på klockan så vi visste inte vad den var när vi drog mot tunnelbanan. När vi kom dit blev vi förvånade över att klockan var kvart över 9.
Jag går nog igenom sakerna lite snabbt och förvirrande just nu haha, men det blir så ibland. Idag fick jag sjunga upp för att lyckas få bättre betyg i sång, lyckades, fick mvg och gjorde senare matteprov. Jag tror jag lyckades där med. Just nu har jag bara gått runt och varit lycklig i några timmar nu tack vare det!

God morgon!


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm | Modeller: Hampus och Jonathan
Hejsan! Jag hann tyvärr inte blogga igår, men jag har mängder med foton att visa! På skolan var det TEG-dag (lekdag för skolan haha) så vi drev mest runt. Jag gjorde ett matteprov först och jag hoppas att det gick bra! Efter det hittade jag bl.a dessa två som stod och dansade till musiken på TEG-trappan medan jag fotade fotbollen. De var intressantare så jag började fota dem istället haha. Ni får se en massa foton från det ikväll om jag inte måste plugga. Sen behövde Jonte (till höger) hjälp med ljussättningen, och sen lekte vi mest. Vid runt fem drog vi in till stan och gick runt ända till kl. 9. Helt sjukt galet länge haha och nu har jag väldigt ont i fötterna kan jag säga.

We Are The World


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Huvudet värker, kroppen är utmattad och matten går dålig, trots detta känner jag mig otroligt glad idag! (ni får ursäkta den väääldigt stora bilden btw, den blev mycket bättre i stort format^^) Idag hade vi (dvs. sång- och pianokursen) en liten konsert, det kom ca 15 pers om ens det haha. Jag sjöng på "scen" för första gången på tre år och den gången tidigare räknas knappt eftersom jag sög och knappt hade övat. Dagens lilla konsert var jätteroligt och nu är jag halvt död av utmattning. Vi startade hela programmet för sångeleverna med Dona Nobis och alla fick sjunga sin solosång. Jag var sist ut, avslutningen. Snacka om press där asså. Nervoritet och adrenalin gick genom kroppen och jag tror faktiskt det gick bra. Dock är alla intryck bara en enda stor röra haha. Jag sjöng låten We Are The World och hade övat på den i en vecka. Bra där. Men jag lyckades i alla fall (typ) lära mig den till slut och det gick bra!
För varje dag hittar jag nya anledningar till att jag inte vill lämna TEG... Varför måste jag ta studenten haha. Jag vill gärna sluta, men jag kommer sakna det så mycket! Helt otroligt mycket!

Finalist hos Tinketbella :D


Gud vad glad jag blev när jag såg kommentaren om att jag hade gått vidare! Rösta på mig hos Tinkerbella :D Klicka bara på bilden för att komma vidare eller klicka här. Bidrag nr 1, det borde inte vara så svårt att hålla reda på :)

Svensk sommar på g?


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm
Den kolsvarta himlen lyses upp av en skarp blixt, lamporna slocknar och mörkret lägger sig över husen. Ett djupt dundrande nästan skallrar i väggarna och sedan... tystnad. Musiken har stängts av, inte ens regnet hörs lika mycket längre där det öser ner utanför.
Ungefär min dag idag. Har inte kunnat gjort så mycket mer än att smsbomba folk då mitt internet inte fungerar och jag har svårt att läsa när det är oväder och inte fanns det någon att prata med heller då jag var ensam hemma. Men misstolka mig inte här nu, jag älskar oväder, men det är mycket mysigare när man slipper vara ensam. Ensam blir det bara jobbigt och tråkigt att inte kunna göra så mycket. Hela veckan hade jag väntat på att söndagen skulle komma. Då skulle jag för första gången denna vecka ha tid att gå ut och springa! Men neeej... Det ska självklart ösa ner så mycket att man inte kan stå ute i tre sekunder utan att bli dyngblöt. Kul.

Fototävling "Djur"


Jag deltar i Caroline Dahléns fototävling i samarbete med tvspelsweb.se. Temat är djur och man kan vinna ett close-up filter.

Lördag = Filmkväll


Gamer / The Dark Knight
Idag har jag tagit en dag ledigt från pluggandet pga tjejsmärtor, ganska reäla sådana. Istället har jag spenderat dagen med ett titta på två riktigt bra filmer. Gamer och The Dark Knight. Det är helt otroligt att jag aldrig har sett Dark Knight, många har tjatat på mig men det har aldrig blivit av, men idag gick den på canal+ action så jag tänkte att jag skulle titta på den. Anledningen till att jag tycker det är otroligt att jag aldrig har sett den är att jag är ett stor superhjältefan. Hjältar som Batman och Superman. Jag har bl.a sett alla Smallvilleavsnitt. En riktigt nerd så att säga^^ Den gick långt över mina förväntningar och var helt otroligt bra! (dock störde jag mig lite på när de slogs... Inga bra ljudeffekter och bråk utan POW! SMACK! CRASCH! blir ganska trist i längden.)
Gamer hade jag tänkt se på bio när den kom ut och jag är just nu väldigt besviken på mig själv för att jag inte såg den. Det var ett stort misstag. Den var helt otrolig! Fantastisk story och Gerad Butler och Logan Lerman är riktigt bra skådespelare. Jag började gilla Lerman när jag såg Percy Jacksson and the lightning theif, men nu tror jag nog att jag gillar honom ännu mer. Jag är en tjej som gillar småkillar ja. Det är en sak som är säkert haha. Men han är bara ett år yngre ;)
Dessa två är ett par filmer som är så typiskt mig! En annan sak som är typiskt mig är att få för mig att jag ska kolla på Svanprinsessan på svenska och sätter mig och letar efter en med bra kvalitet på internet, ger upp och letar istället efter en VHS-spelare i huset som funkar. Hittar en och börjar titta på filmen. Tittar klart och byter sedan kanal (och tv) och tittar på The Dark Knight. Jag har en väldigt.. emm... enformig filmsmak, tycker du inte? x)
Jag tror att jag ska gå och lägga mig tidigt... mår inte direkt toppen om man säger så och jag har en massa plugg att ta hand om imorgon. Så god natt och sov gott!

Btw, eftersom jag älskar film så mycket så skapade jag en ny kategori där jag tänkte börja skriva lite om de filmer som jag tittar på. Kanske inte så som jag gjorde idag, men med en bild och lite vad jag tycker om filmen. Hoppas det låter bra^^

"Untitled" is also a title


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm
Jag vet, jag vet, det blir väldigt mycket blommigt på bloggen men jag gillar körsbärsblommor så det får faktisk bli det ett tag till :D
Om bara en och en halv vecka är skolan över! Jag har suttit i några dagar och kämpat med de sista uppgifterna. Är snart klar! Shit asså :D Är i full extas just nu. Blev precis klar med Svenskan och sitter just nu och kämpar med Småföretagande. Är inte helt klar med vad jag borde gör, jag fattar inte mycket av uppgiften, men jag kämpar haha. Den ska in i dag och jag är inte klar ännu så jag börjar känna mig lite stressad haha. Nästa vecka blir det konsert med sångklassen på måndag, jag ska sjunga sist och avsluta hela saken. Skrämmande! Jag är väldigt nervös då jag inte ofta sjunger framför folk, allra minst en publik! Jag hoppas att det kommer gå bra. Dagen efter har jag nationellt prov i matte C. Förhoppningsvis går det också bra, jag har haft stora problem med den, men nu börjar det släppa lite. Det kommer vara så sköööönt när allt är över! Även fast jag kommer sakna många människor så är jag glad över att vi snart slutar.

Can you see something new? ^^


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm
Som kanske syns så har jag uppdaterat min design (om du inte ser, uppdatera), jag kände att det var på tiden då jag fortfarande hade min novemberdesign haha. Jag ville ha något ljust och vårigt och det här passar bra.
Vad tycker du? :)

Kungsträdgårdens juveler


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm

Sakura

Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm

Var ute och fotade Sakura (japanska körsbärsträd) i kungsträdgården under dagen :) Dock verkade det som om trädens vackraste tid var över. Det hängde inte så många blommor kvar på träden, men det hängde en hel del. Jag älskar verkligen Sakuras rosa små blommor, men jag har aldrig av någon anledning fotat dem förut och jag bestämde mig för att åka dit idag. Skulle ha åkt tidigare! haha.

Nu sitter jag och försöker skriva på två olika hemtentor, en till svenskan och en till småföretagande. Det går ytterst dåligt måste jag säga. Allt jag gör är att sitta och skriva osammanhängande och dåligt. Suck. Jag försöker verkligen, men det kommer inget som fungerar och det blir bara värre och värre. Dem ska in på torsdag så jag borde verkligen ta och sätta igång nu. Men när det är klart har jag bara två saker kvar innan studenten. Ett mattenationella och slutgrejen i sång, en liten konsert. Trots min scenskräck tror jag att det kommer gå bra, matten därimot. Jag har stora problem med allt just nu. Måste plugga. Men när det är klart tar jag studenten! Kan du tänka dig...

Fototävling "sommarkänslor"


Tävling hos Tinkerbella där man kan vinna en reflexskärm :)
Det här är sommarkänslor för mig :) En dag ute på landet med några små släktingar! Sol och värme!

Linda


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm | Modell: Linda
Som jag sade igår så fotade jag Linda. Hon ville ha sina fyra klänningar fotade så vi gick ut till en liten sjö. Vädret var underbart, men det är vääldigt svårt att fota i motljus när man inte vill ha motljus tycker jag haha. Önskar att jag hade reflexskärmar och några assistenter haha. Linda var duktig och jag fick en hel den foton. Vi får se vilka jag lägger upp.

Bland blommor och kryp


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm/ Pentax 18-50mm

"Årets varmaste dag" säger Expressen. Oh ja, det kan man verkligen säga. Hoppas bara att det inte blir hela 2010 varmaste dag utan att solen fortsätter att skina på oss. Jag har försökt att kanske få lite färg i ansiktet och på benen (förmodligen utan lycka) och jag har även fotat Linda! Hon ser verkligen ut som en liten älva i sina vackra klänningar. Jag får se när jag hinner redigera alla mellan uppsatser och prov i skolan. Dock har jag bara 2 uppsatser kvar och två prov, sen är jag klaaar! Men... i alla fall. Jag har ju bilderna på henne att fixa och dessutom har jag Patriks foton. Jag är inte riktigt klar ännu men jag hoppas att jag hinner!
Jag kommer nog slänga upp någon bild i morgon eller så på Linda, det borde jag nog hinna. Sen ska jag och hon åkta till Kungsträdgården för lite foto bland körsbärsträden.

Sara Ekström Fotografi


Som jag sade igår så ändrade jag på min portfolio på hemsidan, men det var inte nog med det. Idag har jag suttit nästan hela dagen och ändrat layouten och portfolion ytterligare. Jag är inte riktigt nöjd med framsidan än så länge, men det fixar jag en annan dag. Jag har ändrat den så att den riktar sig mer åt mitt nystartade företag.
Visst ja, det har jag aldrig berättat, har jag? Jag startade för några månader sedan ett företag som heter Sara Ekström Fotografi, och jag tror att du nästan kan gissa vad jag ska göra där. Så nu är den mer anpassat för mitt företag! Jag skaffade även en facebook-sida till SEF. Gå gärna med :) Klicka bara på bilden, den länkar till fbsidan :)

Förutom att redigerat gick jag en liten promenad till Barkarby Handelsplats! Där införskaffade jag mig Avatar (99:-) och Titanic the Collectors Edition (149:- Billigt!). Jag är mycket glad över det :D Titanic och Avatar är några av mina favoritfilmer och James Cameron är en fantastisk regissör. Synd bara atta Avatar inte hade hade något extramaterial, men Titanic hade över 3 timmars extra så det räcker väl till båda två x)

sara.ekstroem.nu

Har suttit i några timmar och ändrat och uppdaterat portfolion på min hemsida :) kolla in! Klicka bara på fotot^^

Konsten att vända ryggen till


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm
För flera år sedan när jag var liten, var jag ganska intresserad av andra världskriget. Men det var något man inte pratade om så mycket, det var ganska censurerat och tabulagt. Inget för små barn att lyssna på. Släktingar och lärare fick en hel del frågor och jag fick väldigt lite svar. Jag var ju liten då, gick i mellanstadiet kanske och trodde oftast på vad de äldre sa och berättade. Efter ett tag började jag fråga om vad Sverige gjorde och vad vi hade för ställning till detta. Det var alltid samma svar: ”Sverige stod utanför kriget”, ”Sverige var neutralt”, Sverige var denna lilla oskyldiga ängel som inte ville ha med krig, dödande och kränkningar mot de mänskliga rättigheterna, att göra. Vi var utanför allt sådant. Vi var bättre än så. Ja, i efterhand såhär kanske vi önskade att vi hade varit det.

Ord som att Sverige var neutralt rinner långsamt ut ur skålen. De senare åren har man fått höra att Sverige inte alls var detta lilla änglabarn som jag trodde och blivit övertygad om när jag var liten. Visst, Sverige var militärt neutralt, men alla tankar som flög omkring. Rasbiologin till exempel som är ett svenskt påhitt? Denna biologi som gick ut på att man skulle kunna berätta vad för sorts person du var genom att kolla på längden på näsan, pannan och storleken på huvudet. Det var fullständigt påhittat och fungerade inte alls i verkligheten men ändå. Denna man, Herman Lundborg, som påbörjade forskningen fick bidrag från den svenska staten att öppna institutet för rasbiologi i Uppsala.

Jag undrar varför lärarna och föräldrarna inte berättade mer om detta. Det har pågått så mycket fuffens i Sverige under Hitlers regim i Tyskland. Visste inte lärarna om detta? Det är trots allt en ganska ny forskning. I mitten av 1990-talet började väl denna sorts forskning att sprida sig till Svenskarna. Nu har jag börjat intressera mig om detta igen och har skaffat mig lite böcker som handlar om Nazityskland och i boken ”...om detta må ni berätta...” som ges ut av Forum för Levande Historia står det mycket intressant om Sveriges ställning. Den är gratis så läs den gärna.


Det blev ett långt inlägg idag, som egentligen inte sa så mycket, men jag fick lust att skriva det i alla fall.


Vindens Sång


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm

One day, one dream


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm
Jag vet, jag vet, jag har varit otroligt fåordig de senaste dagarna, om jag nu ens har skrivit någonting alls. Jag vet helt enkelt inte vad jag borde skriva. Jag, som alla andra, vill bli sedd av alla dessa läsare som många, liksom jag själv, läser ca 20talet olika bloggar varje dag. Denna värld är svår att bli sedd i, samtidigt som det för vissa kan vara hur enkelt som helst. Jaja. Allt beror på att ha tur. Det är som allt annat i världen. Tur. Kontakter.
Jaja. Det är så det är. Vänj dig. Men egentligen har jag inte alls lust att bli så att säga "känd", som kanske Kissie eller Kenza. Men fortfarande har jag ett stort behov av att bli sedd. Har inte alla det? Det är mänskligt.

En bok jag läser "Stäppvargen" ger mig många filosofiska tankar, det är en mycket filosofisk/psykologisk bok. Eftersom filosofi är det enda av dessa två jag kan lite grann av är det vad jag märker. Men den är intressant. Tar upp mycket om hur människan är i grund och botten, hur människan ser på sig själv och hur hon kan förändras. Det är en väldigt bra skriven och intressant bok och den väcker mycket känslor och tankar.

På tal om tankar så känns det inte direkt som om jag lyckas riktigt hålla mina tankar stilla just nu. De flyger och kastas fram och tillbaka som en hop med duvor. Jag måste väl bara vänta tills de slappnar av och släpper mig igen och jag kan sätta fötterna på fast mark igen. Jag tänker för mycket. Men det har jag väl alltid gjort ^_^
Jag känner mig förvirrad och utelämnad. Jag kommer snart att lämna det som jag känner till, kasta mig (eller bli kastad) rakt ut i tomma intet. Jag ser än så länge ingenting, jag vet inte vad jag har att förvänta mig, vad jag borde göra eller hur. Det jag pratar om är såklart studenten. Jag har vissa tankar, låt oss kalla dem drömmar, av vad som kan hända senare i livet, i framtiden. Men den känns lika tom som ett vitt papper. Man kan teckna eller skriva precis vad som helst, men det kan även knycklas ihop till en boll och kastas i papperskorgen. Snart tar jag på mig min vita klänning, vita mössa med guldnål på och springer nerför trappan till okändheten.

Fairies, people of peace.


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm

Patrik del 2
Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm | Modell: Patrik

Patrik
Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm | Modell: Patrik
Fotade Patrik för någon månad sedan, har dock inte hunnit redigera dem förrän nu. Sitter och fixar med dem i reklamerna till Virus i bataljonen. Han lyckades nästan alltid gör det jag ville innan jag ens hade sagt det ^^

Studentskivan - ett smakprov


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm

In your hands


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm


Mösspåtagningscermonin!Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Det känns helt otroligt att det bara är en månad kvar! Idag om exakt en månad kommer jag och resten av alla 3or på TEG att stå där på trappan. Herregud säger jag bara! Det känns som om det var igår som man stod under trappan för att gå in i skolan första dagen och nu ska man snart springa ut.
På mösspåtagningen åkte vid med båten Rödlöga, ute i Österskär. Jag har ingen som helst koll på vad vi åkte förbi, men något kapell, vaxholm, skärgårdstad etc haha. Det var väldigt vackert och vädret var snällt och varmt åt oss.


bloglovin
 2009
 June,  July,  August,  September,
 October,  November,  December.

 2010
 January,  February,  March,  April,
 May,  June,  July,  Augusti,  September,  October,  November,  December.

 2011
 January,  February,  March,  April,
 May,  June,  July,  Augusti,  Septpember,  October,  November.