Gott nytt år!


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Gott nytt år kära läsare, vänner, familj etc! Ett helt år har gått och mycket har hänt. Men nästa år tror jag mer kommer hända. Det blir studenten, jag ska försöka få mitt företag att gå, planerat att åka till Japan etc. Jag ska försöka fota mer är i år, det har inte blivit mycket iår. Man måste göra för att lära, som en smart man en gång sa. Någonting som jag verkligen måste göra är att köpa två saker; En styck fjärrutlösare och en styck reflexskärm. Sen vill jag väldigt gärna köpa en extern blixt till kameran, en blixt för inomhus då jag har fått jobb på några studentskivor. Vi får se hur det blir :)
Idag har päronen bjudit hem en massa folk (tror vi blir ca 17-18 pers) och jag känner kanske två xD (förutom familjen då). Martin och Halla sticker till skansen efter middagen och jag har inte lyckats planera någonting själv, hade ingen större lust att dra ut på krogen eller liknande. Men det blir nog mysigt. Folket borde kommer om ngn timma och jag ska dra ner och pynta lite ^^

God fortsättning på er alla! Vi ses 2010!

Året som gått 2009
A walk in Stockholm


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Jag och Linda åkte till stan idag ^^ Hon hade fått ett presentkort på 1000 kr på åhlens :O och jag hade 500 sedan jul. Fast... Det finns ju typ inget på Åhlens. De har lite av allt, men det är bra lite. Och dyrt. Men jag köpte i alla fall Ice Age 3. Älskar den filmen. Den är så random! Och pappa hade köpt Harry Potter and the goblet of fire och Harry Potter and the order of the phoenix till mig eftersom Rusta hade dem för det fina billiga priset 2 för 99. Hade precis köpt GoF för 99 kr när pappa ringde och frågade vilka det var jag saknade. Jag gick snabbt och bytte den mot Ice Age 3 (199 kr jiiikes vad dyrt!).
Sen köpte jag en kalender på SF-bokhandeln i gamla stan, Harry Potter-kalender såklart. Haha, jag har mina stunder då jag är helt hp-galen. Jag älskar böckerna. Har läst dem måånga gånger och håller på och läser dem igen just nu, är på 2a boken. Läser dem på engelska såklart eftersom svenska övesättningen är bajs. Den är så banslig! Den är inte så barnslig på engelska. "Han gick dit... Sen gjorde han det och efter det gjorde han det". Herregud... Nej, engelska ska det vara. Då slipper man den redigerade översättningen.
Påtal om redigerade. Filmerna har ju helt tappat storyn. Eller tja... tappat? De har aldrig ens haft storyn från första början. Visst, de gör filmerna ganska snyggt. Asså 6an var ju bara underbart snyggt gjort. Men jag har så svårt över att de tappar så mkt. De har inte ens med att Harry fick Kreacher och the Grimmauldplace. Snälla?! De hade inte med sista fighten, men de hade istället lagt till att the Burrow brändes upp. Say WHAT?! Jaja. Det får vara. Hur mycket jag än irriterar mig på dem (jag är så irriterad att jag knappt kan kolla på dem. Femman är värst) så finns det inget jag kan göra åt detta. Men jag vill klaga i alla fall, det är kul xD
Bland annat (hur många det nu är som fortfarande läser...) så gjorde de inte Daniel Radcliffes ögon gröna... Eller i vissa scener är de det, men i de flesta har han blåa ögon. Det är ju inte direkt så att de bara nämner det lite snabbt att hans ögon var gröna. De nämner det hundratals gånger! Men, sen har jag ju ganska svårt för Radcliffe också. Jag vet inte varför, men jag gillar honom bara inte.
Men några skådespelare som är helt klockrena som sina karaktärer är Emma Watson (Hermione), Bonny Wright (Ginny) och hon som spelar Luna vars namn jag alltid glömmer bort. Sen har vi ju självklart tvillingarna Weasley och Malfoy. Jag älskar James n' Oliver Phelps och Tom Felton. (Tom är btw jävligt snygg hah xD)
Okej. Jag ska sluta. Jag bara babblar och tråkar ut folk här.

Avatar 3D


Blicken for över eftertexterna och jag ville verkligen inte gå därifrån när appåderna dog ut. Jag ville stanna kvar. Se mer. Ville inte att den skulle sluta. Rysning efter rysning for över ryggen, upp över armarna, kinderna. Ögonen var blöta av tillbakahållna tårar och jag darrade. Aldrig har en film rört upp så mycket känslor som denna. Jag är en sådan person som inte lätt blir berörd av filmer, men den här. Wow är det enda ordet som jag kan få ut. Wow. Huir de kunnat skapa en sådan magisk film, som samtidigt var så verklig kan jag bara inte förstå. Man levde med dem varenda minut. Har du inte sett dem så den så fort du kan.
En film som sägs vara värdens dyraste och största (stor så att säga, platsen den tog på hårddiskarna) film genom tiderna i hela världen säger en del på hur mycket kraft de lade på att göra filmen. Filmen har blivit kritiserad här i Sverige, men hyllad överallt annars. Jag har inget annat är ros att ge dem. Vi ser dessa Na'vi, enligt mig, vackra varelser som förstår världen bättre än vi människor. Det kanske är lite uppförstorat, men tänk efter. Världen omkring dig är inte bara ett verktyg som man kan tjäna pengar på, värden är något heligt. Något magiskt. Något människan förstör.
Filmen Avatar visar verkligen hur vissa människor är beredda på att gå hur långt som helst för pengar och mark. Och detta är sant. Titta bara på alla krig som pågår, alla som har pågått och alla som kommer att pågå. Så länge som det finns människor som är hagalna (vilket det alltid kommer att finnas) så kommer aldrig krig och förstörelse att upphöra. Det är inte rätt att döda någon för att bli rik. Det är korkat att förstöra sin egen värld för att få pengar. Det är idiotiskt om jag får säga min mening. Ja, världen som vi känner den håller på att bli förstörd. Vi har rivit upp allting. En gång i tiden fanns det en skog här, just där jag sitter. Det bodde djur här. Kanske en föregångare av ekorren eller hjorten som ännu bor i skogen bakom huset. I marken bodde det harar och rävar.
Nu förtiden ser man inte skog som det vackra det är. Man tittar inte upp mot stjärnorna och ser det magiska i detta. Det har människan tagit bort. Tittar man upp mot himlen nu (om man ser den för alla höghus, vill säga) så ser man inte det vackra som finns där. Allt man ser är en prick, man lägger inte märke till den, man tittar inte extra.

Det jag vill säga är att Pandora, planeten som Avatr utspelar sig på, är en otroligt vacker planet, och ändå vill människan försöra den. Och för vad? Jo, för pengar såklart. Avatar visar denna verklighet väldigt bra och jag tycker vi borde tänka efter. Värden är förstörd nog. Förstör den inte mer. Snälla...

Where is the moment we needed the most


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm

Down down down. Up...


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Linda och jag har åkt pulka idag! Det var mycket kul och våra gamla pulkor (de är ungeför 20 år gamla xD) är trasiga och jättebra haha. Det går ganska snabbt, de svänger för mycket och tar in väldigt mycket snö. Underifrån xD
Men i det stora hela har det varit en mysig dag^^ Jag försökte bygga en snögubbe, men vi har så mycket snö på vår gård att den blev stor på en halv sekund och sen kunde jag inte lyfta upp huvudet (som blev större än kroppen) upp på kroppen. Den  var för tung, så det blev ingen snögubbe för mig.

Jag sitter och snackar med Daniel, fick inatt en ide (som jag egentligen tänkt på länge) om att jag vill skapa ett community. När jag var mindre (okej... några få år sedan) satt jag på ett community som hette stallet.se. Det var där som jag lärde mig designa, koda och fick mitt intresse för fotografin fram faktiskt, så jag är väldigt tacksam hehe. Men anyway, när jag var där så hade jag en sida som hette muggles (den finns kvar) och det var en "klubb" för Harry Potter älskare. Det var som en skola, med roll och lekar, tävlingar och läxor. Stallet.se skapade efter ett tag någonting som hette rolla och det blev tillslut enda anledningen till att jag stannade kvar. Jag älskar att skriva och rolla fick min kreativitet att sjuda över. Men stallet.se är inte direkt bra, och jag har länge letet efter ett hp-com som jag tycker om men aldrig hittat ett och vill därför skapa ett eget.
Det är här som min idé börjar ta form. Jag vill göra ett Harry Potter community, där man kan få information om böcker etc, så som många com har, jag vill ha tävlingar med poäng till de olika elevhemmen och jag vill ha rollspel. Rollspel där man har olika karaktärer och endast skriver fram sian historier, inte spelar. Det blir som böcker man skriver tillsammans genom att ha en egen person och rollar tillsammans med andra.

Jaja.. Som sagt så ska jag (med hjälp av Daniel) försöka lära mig hur man skapar denna idé. Vi får se hur detta går!
God fortsättning alla!

Har man ingen att leka med får man leka själv.


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm | Modell: Sara Ekström [Jag]
Jag fick ju ett stativ i julklapp men hade inte provat den ännu, så jag betämde mig för att göra ett försök. Jag har sett många sånna här foton och älskar dem så det var vad jag ville göra. Det blev lite fail, jag vet. Men det var första försöket. Och till mit försvar: Jag har aldrig varit tålmodig nog för friläggning.
Såhär fick ni även se lite av hur mitt rum ser ut^^ I alla fall halva av det, kanske gör ett nytt försök senare, men nu får denna duga haha.

Jag vet att jag bloggar dålig, men ni vet, det är ju faktiskt lov. Martins flickvän Halla kom hit idag (hon bor på Island), jag köpte biljetter till på tisdag, jag och Linda ska se Avatar då. Hon får det i födelsedagspresent eftersom hon blir 18 då! Och jag köpte nytt puder på Åhlens. Åhlens är dyrt. Suck.
Får se hur mycket av bloggningen jag lägger på hyllan nu på lovet. Ska fösöka att ta ner den då och då.

God jul!


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Hoppas alla hade en bra jul^^ Jag hade i alla fall. I år slapp man allt detta med att sitta i en fotölj hos mormor och halvsova halva dagen. Vi hade faktiskt mysigt i år haha.
Jag fick fina julklappar^^ flera saker som jag önskat mig.
External Desktop Drive
Stativ
Presentkort på 500kr hos Åhlens
Anton Berg choklad
Harry Potter and the halfblood prince
Horton och Gustaf
Mysteriet på Greveholm (julkalendern)
4 gig SD-kort
Nalle
Läslampa
Handvärmare

Det var kul igår^^ Nu ska jag sätta mig och kolla på några avsnitt av världens bästa julkalender, Greveholm! Tittade på ca 5 avsnitt igår hehe.

Dan före dopparedan


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Har inte hunnit blogga idag, har haft fullt upp med julsaker. Det är ju fatkiskt julafton imorgon :D Farmor och Daniel kommer hit och vi ska fira jul tillsammans. Just nu känner jag doften av julskinkan som står i ugnen (den luktar senap... usch) och mitt rum är fint och välstädat för en gångs skull, men julpynt och en julstrumpa(nalle).
Ni får ursäkta de dåliga fotona haha. Det var inte lätt. Jag är verkligen inte van vid att fota i snö, då det aldrig kommer snö här i stor stan. Fler foton från pyntningen kommer nog snart. Vi får se om jag orkar fixa dem idag^^ hehe.

God jul och gott nytt år alla läsare! :D Hoppas ni får en bra morgondag med Kalle Anka (om ni nu inte kollar på Anna Anka, samma tid fast på 3an) och massa massa julklappar! ^^

Tisdagstema: Snö


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm

It's a white world after all


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Sprang ut innan allt ljus försvann, hur vackert det än är så är det bara ljust några timmar och man måste skynda sig om man vill fota lite. Ville fota detta fina lilla träd. Fotade den för ca en månad sedan, i November. Då var det dimma, solnedgång och riktigt vackert. Skilnaden mellan fotona är slående. Det har hänt otroligt mycket på endast några dagar.
Jag har köpt en nya jacka och ett par riktigt snygga nya skor! Hade bara ett par jympaskor vanligtvis, och en vårjacka. Det fungerar ju inte alls när det är såhär kallt ute! Därför behövde jag nya ytterkläder. Kanske visar någon bild på det lite senare.

All I wanna do is to watch you


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Jullov. Äntligen. Jag har börjat slacka med skolan bara för att jag alltid är så trött eller har ont i huvudet, inte bra. Nej, jullovet kom i alla fall tillslut. Inte för att det hjälper. Mådde inte bra i fredags och failade på matteprovet, sen har jag inte lyckats göra journalistisk analys-tentan som skulle in i fredags. Har inte ens börjat. Varje gång jag försöker är det som att hjärnan bestämmer sig för att ta en paus. Det är någon sorts spärr som har börjat låsa sig varje gång jag försöker plugga.
Så det är vad jag behöver göran, journalistisk-tenta, plugga matte och göra en FN-uppsats om jag nu vill ha mer än G i sam.

Men strunta i skolan för tillfället. Jag behöver en paus. Komma bort från allt.
Träningen är ett bra ställe för det. Människorna. Platsen. Träningen. Den har inget med skolan att göra och det är en plats som jag bara kan glömma allt. Det är min fristad :) Var under dagen på julläger i Alby dojon^^ (dojo är typ japanskt ord för träningslokal för att göra det enkelt) och blev även graderad^^ Hade grönt bälte och 4 kyu (Kyu är ett räknesystem, som vitbältare har man 10 kyu, sen är det tre grader gult (9, 8, 7) , tre grader grönt, tre grader brunt, sen svart) förut och min tränare graderade upp mig till 3 kyu och måste jag därför åka till närmaste budo fitness och skaffa ett brunt bälte. Jag är glad, men samtidigt lite... ja, asså.. brunbältare har en väldigt stor press på sig och jag är inte säker på att jag är redo ännu. Jaja. Vi får se haha.

Efter lägret drog jag, Anders, Lucas, tränare Mats och ngn random snubbe som jag inte vet namnet på till food court och åt lite mat. Jag åt "Bentobox". Riiktigt gott^^ Jag fullständigt älskar asiatisk mat. Muums! Min favoritmat är skaldjur så det passar mig perfekt^^ även fast jag inte åt några skaldjur då haha.

Jag har börjat skriva mer på bloggen tror jag, inte fler inlägg direkt. Snarare färre, men mer text. Jag tycker inte min blogg egentligen innehåller så mycket. Jag är konstnär och vill visa upp mina foton, inte så mycket min text, men jag har börjat vilja skriva mer igen. I åttan skrev jag noveller varje dag. Vissa blev faktiskt riktigt bra, men det var ett tag sedan som jag har haft lust (och när jag har lust, har jag inte tid) att skriva noveller. Det brukade vara det bästa jag visste då, och jag älskar fortfarande magin som flyter ut genom fingrarna och genom pennan. (Ja, jag brukar skriva de för hand. Vadå då?). Men jag vill börja skriva igen, men jag skrive aldrig klart något. Jag tror jag ska publicera ngn halvfärdig novell, en av mina favoriter tror jag. Kanske^^ vi får se

I hope you don't mind


Foton: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm | Modeller på första fotot: Cissi, Per, Anna.
Wow! Vilken snöstorm! Vi hade julavslutning idag och vi brukar ha den i Täby Park Hotells aula. Jag skulle gå den väldigt korta vägen från roslagsbanan och tph och höll på att frysa ihjäl! Det var så kallt att det blev svårt att andas när man försökte kämpa sig genom snön. Helt otroligt. Nu när jag kollar ut så ligger det två dm snö på balkongräcket och det är kanske hälften av det som ligger på marken!
I alla fall så hade vi julavslutning. TEGs avslutningar är alltid riktigt roliga och alla som vill får komma fram och göra något. TVE3orna hade en sketch om lärarna. Helt klockren! Det var på pricken lärarna! Asg. Lärarna fick priser till årets lärare och sen korades även vinnarna för TEG music awards. Traditioner att göra detta varje år. Förra året sjöng en kille från ettan en sång, han sjöng otroligt bra och nu stod han på scenen igen (som tvåa nu då) och sjöng Hope You Don't Mind riktigt bra! Han spelade lite fel ibland men det var egentligen inget som märktes.
Sedan var det tillbaka ut i snöstormen som hade tilltagit ännu mer! Vi skulle till klassrummen och möta våra handledare. Erik, vår lärare, hade sin son med sig, som syns på första bilden. Kan en son vara mer lik sin pappa? Tom håret var lika haha. Om ni undrar vad vi gör så sjunger vi blinka lilla stjärna. Eftersom vi har fått lyckan (jag tror att det bara är jag som gillar det men iaf) att få en musiklärare (och mattelärare) till handledare så sjunger vi lite låtar varje avslutning och Per ville att vi skulle sjunga den.
Sista julavslutningen på TEG. Snyft. Jag kommer verkligen sakna skolan när jag tar studenten, men men. Det är ett tag dit så jag behöver inte snyfta ännu.
Drog hem genom snön efter det, tågen var ca 4 min sena. Jag gillar när föraren sa "Tåget går mot Bålsta, mot Bålsta... Så fort som vi får igång det". De fick igång det efter några minuter men sedan fastnade vi i Karlberg istället. Det tog oss ca 20 min att komma från Sthlm C till Karlberg (brukar ta ca 5). Suck. När jag äntligen kom hem, pulsande genom snön så mötte jag brevbäraren. Av någon random anledning önskade jag honom God Jul när han gav mig posten. Det är en vecka kvar till jul^^ Och på tal om jul så bytte jag och Engla julklappar. Jag fick tre stycken i olika storlekar. Ooh^^ Vad kan det vara? Får veta om en vecka :P
I posten låg ett paket från CDON.com och längst ner ser ni vad jag fick! Erik Grönwall - Higher. Känner mig duktig. Betalade 58 kr för en låt haha. Men snart kommer Calle och Eriks skivor också^^ Oj vad jag slösar pengar... suck..

Nu har jag skrivit en hel uppsats här haha. Ska tillbaka och räkna matte. Hej då

Högt ärade delegater i landet...


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm
Vissa kanske redan förstår? Men jag ska förklara. Vi i Täby Enskilda Gymnasium måste utstå två fulla dagar med ett FN-rollspel. Idag var dag ett. Det gick ganska bra, förutom att jag glömde andas i början på mitt tal så jag blev tvungen att avbryta mig mitt i ett ord. Haha smidigt! Men det var nog det enda som jag gjorde dåligt :P Jag avskyr att hålla tal och imorrn måste jag kanske hålla inför hela skolan >.<
Jag får stor lust att skrika högt varje gång som jag hör orden "Högt ärade Generalsekreterare, herr ordförnande, ärade delegater, mina damer och herrar." Vi måste skriva überformella tal och alltid tilltala stolen när man ställer en fråga, kommenterar etc. Snart kommer jag sätta alla dessa "högt ärade" i halsen.
Men det kan vara kul också, vi får klä ut oss (även fast jag är en delegat från Sverige och det inte finns så mycket kul att klä ut sig till) och vi får kakor. Men hela dagen hade kunnat gått såå mycket fortare om vi bara hållit ett lite taijtare schema. Vi hade rast typ flera gånger, två timmars lunch etc etc. Det hade man väl kunnat skippa? Vi kunde ha fått sluta en timma tidigare istället.

Suck. Såg just att jag hade missat NCIS och början på NCIS LA. Det är inget kul att titta på NCIS om man man inte kan se början eftersom då har man missat allting. Hoppas att NCIS finns på webben. Jag vet att LA gör det, men inte om NCIS gör det :(

En annan sak jag vill berätta är att jag har, utöver Higher singeln har jag köpt två skivor till :) någon som kan gissa vad? ;)

Barnslig pekbok


Har här två olika framsidor på mitt projektarbete (en pekbok för småbarn) ^^ Tror nästan jag tycker bäst om bild 1, men jag är inte riktigt säker. Bild två är ju ganska rörig, men jag gillar den. Äh jag vet inte.
Vad tycker du?

Hatar att namnge rubriker...


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm
Hej hej ^^ dagens matte var faktiskt inte så farlig. Jag börjar äntligen lära mig sakerna till provet på fredag, men problemet är att minnas alla olika steg. Jag har ett otroligt dåligt minne. Stannade kvar lite längre i skolan och fixade med mitt projektarbete. Gick till skolans fotostudio (helt okej att stanna kvar efter skoltid om man får leka där eller hur) eftersom jag jobbar med en pekbok. Kom dit och skulle börja ställa iordning blixtarna som jag ville ha dem, det såg ut som ett bombnedslag, stolar överallt och bouncern var halvt sönderplockad. Suck. Sen fanns de tingen vit bakgrund kvar (vad gör människorna med dem? äter upp dem?) och jag skulle ändå inte lyckas byta den ensam så det fick bli den som redan satt på. En ljus blå färg. Skolans studio är inte direkt den bästa, glappande sladdar, stativ som inte har en platta etc. etc. etc. Men det gick i alla fall bra tillslut.
Jag jobbar med en pekbok som ska inte ska vara vinklad för tjejer eller för killar. Jag tycker att killar ska kunna leka med dockor och tjejer med bilar om de har lust så jag tänker inte lägga mig i detta. Jag lekte med bilar när jag var liten eftersom jag alltid lekte med min fem år äldre bror. Han hade mängder med bilar, jag hade mängder med dockor men jag tyckte att mina barbies var otroligt tråkiga, man kunde inte göra något med dem! Bilar var en helt annan värld!
När jag var liten skulle jag alltid bära klänningar, jag älskade ljusa färger (dock inte rosa) och jag minns en bommig vit klänning jag alltid bar. Sen kom jag till en period där mitt favoritplagg var ett par jeans med turtles lapp på ena knäet. De hade varit min brors, och var ganska slitna. Mamma tyckte bättre om när jag använde kjolar och klänningar men efter bara några år värgade jag ta på mig dem och jag är fortfarande väldigt obekväm i kjolar och klänningar.
Jag tycker inte att man ska tvinga sina barn till något, men det finns vissa saker som borde förbjudas haha. Jag har snackat om detta förut, men jag gillar verkligen inte Bratz dockorna som har blivit väldigt populrära. Bratz är några vääälidigt översminkade tjejer, med stora huvuden och trådsmala midjor. Det är klart att tjejer får problem med hur vi ser ut om det enda vi får se är detta. Samma sak med killarna, actionfigurer med magrutor och stora muskler. Vi får redan tidigt veta hur vi ska se ut och hur vi ska bete oss. Det tycker jag är vääldigt fel.

Higher


Källa: cdon.com

Bokade just Erik Grönwalls nya (eller man kanske borde säga första) singel. Den kostar ju i alla fall bara 29 kr (58 inkl. frakt) och jag är nyfiken på hur den kommer vara. Sen kommer jag ju självklart köpa hans skiva när den kommer, men just nu har jag inte pengar för det.

Man får hoppas att studioinspelningen är lika bra som när han gjorde den i globen. Önskar btw fortfarande att jag kunde få köpa singeln med Calle istället, eller kanske båda två. Det vore nice. Men Idol funkar inte riktigt så. Tyvärr.

Det blir mycket Idol nu men det får ni leva med ett tag ;) Har fortfarande en massa foton från Globen att visa!

Tonight's gonna be a good night


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm
En låt som blev "gårdagens låt" är "Tonight's gonna be a good night". Första gången vi hörde den satt vi i bilen och lyssnade på den, vi sjöng med och hade roligt med att översätta texten. När vi kom till Globen så hörde vi den kanske tre, fyra gånger till. Det var lite komiskt^^
På fotot ser vi Calle och Erik med deras andra låtar. Kan det blir en bättre Idol-final med två rockkillar i fören? Otroligt kul^^

Update: Jag har nu skaffat en ny kategori som jag tänkte slänga in alla dessa Idol-foton. Jag kallar den "Events" i brist på ett bättre namn.

God kväll i cyberspace

Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm | Modell: Sara Ekström [Jag]
Eller natt kanske vore ett bättre ord. Imorgon (idag) är det Lucia och en bekant till mig ska vara med i Luciatåget i tv4 imorron. Ett måste att kolla. Kl 8.58. Har suttit och redigerat under dagen lite, hann göra ca 40 foton innan Daniel kom. Btw; sa jag att vi såg Kevin Borg när vi gick ut från.. vad heter det.. där vi satt haha.. aja.. därifrån. Jag fick pltsligt syn på en ung, svarthårig kille med en snygg blondin vid sin sida. Min första tanke var "Hmm.. Han är otroligt lik Kevin, bara yngre." Jag kastade en sista blick och tittade sedan bort. Några sekunder senare hörde jag Lizzie mumla tyst "Kevin?" Min blick flög upp och jag kollade på killen igen. Men... Det är ju... Kevin?! Han såg vääääldigt annorlunda ut. Braaaa mycket snyggare där än vad jag har sett honom på tv. Det var lite kul.

Såg nyligen att Eriks kommande skiva gick att boka på cdon.com. De är snabba de. Jag kommer förmodligen att köpa den, i alla fall vinnarlåten som singel. Men jag är grymt besviken över att jag inte kommer få höra Calle sjunga Higher. När han sjungit den, satt jag och darrade, jag hade rysningar och håret på mina armar reste sig. Det var ehlt fantastiskt. Men att Calle får skivkontrakt det är ett som är säkert och jag ska köpa skivan självklart. Han har en fantastisk röst, som Daniel sa, lite Nickelback.

Lördag


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm
Läxor, plugg och film. Vi får se hur ycket från Idol-finalen som jag faktiskt hinner redigera. Har en hemtenta att skriva i journalistisk analys och ett matteprov på fredag. Jag tror jag borde skjuta upp redigeringen tills lovet eftersom jag vet hur inne jag brukar bli om jag börjar redigera. Jag kan sitta i flera timmar tills att jag är klar, så det vore nog bäst att spara dessa timmar tills att jag faktiskt har dem.
Det var kul i globen^^ Dagen började med ett besök på donken i centrumet (det var proppfullt och vi hade tur som fick sitta ner), sen gick vi till globen och satte och för att vänta i lite mer än en timme. Mitt första minneskort var fyllt redan innan den direktsända biten kom haha. Det var hur kul som helst att sitta i publiken, braaa mycket bättre än at sitta framför tvn.
Men nu ska jag ta och titta på vad tentan handlar om. Daniel kommer över i eftermiddag, han ska dels hjälpa mig med matten och sedan ska vi titta på film ^^ Byyye

Vilket tryck! Vilket ös! Vilken kväll!


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm
Jag pratar såklart om Idol 2009! Jag satt i globen på B-läktaren. Helt otroligt. Man hade iof hellre suttit längre fram, men det var riktigt bra platser i vilket fall som helst. Jag är väldigt kluven om vem som jag tyckte skulle vunnit. Jag tycker att de är så jäkla bra båda två. Jag tycker bättre om Calle, men jag vet inte riktigt om jag tyckte att han var en vinnare. Men den som gjorde vinnarlåten bäst var Calle. Helt klart. Men på den låten hördes det bäst hur olika Calle och Erik är, det är därför som jag tycker att det är svårt att säga vem som är bäst. De har så olika röster.

Men fler bilder kommer, denna är från när Erik hade vunnit och det står fotografer, idoler yada yada yada på scenen. Jag har ca 700 bilder att titta igenom. Tänk dig att få vara fotografen som står vid scenen och fota! Jag satt ju i alla fall väldigt långt bak.
Ska redigera nu. Bye!

Pepparkaksbak


Usch.. Det har blivit alldeles för mycket pepparkakor nu på sistånde haha. Pepparkakor är gott, men när man får det på varje lektion (vi hade sista lektionsveckan denna vecka eftersom det inte är några riktiga lektioner nästa vecka pga FN-rollspel). Lärarna är väldigt snälla och bjder på det^^ Engla och jag satt på rasten och snackade lite och hon berättade att hon skulle baka pepparkakor. Gud vad mysigt det lät! Vi slutar tidigt på torsdagar så jag bestämde mig för att åka förbi affären och köpa lite deg^^ Sagt och gjort. Nu står det en skål där nere med pepparkakor.

Jag känner min inte lika pepp på att blogga för tillfället. När man vill fota så har solen redan gått ner och just därför försvinner både fotoglädjen och blogglädjen. Men ikväll är jag på Globen tillsammans med Lizzie och hennes päron, eftersom det är Idol final 2009! Wiie^^ Om man får fota där så kommer jag att fota, vi får se hur mycket foton det blir^^ Men kameran följer med i alla fall!

Pappa har skaffat oss Voddler så jag ska ge en liten recention när jag har använt det lite grann. Hej då^^

Dator, dator, dator....


Eftersom jag inte har några läxor för tillfället (förutom typ några saker som ska vara fixade till nästa vecka) så tog jag en liten paus från skolarbetet och började försöka fixa till mina datorer. Jag försöker flytta över information från min PC till Macen. Det går otroligt bra när man bara har en USB-sticka på 2 gig och filer som nästan fyller 2 stycken 75 gigs hårddiskar. Haha kan ta ett tag xD Men Daniel kommer på lördag och han skulle ta med sin externa hdd. Borde gå lite enklare då. Men om ni blir irriterade över att jag bara visar samma bilder, eller inga alls så får ni ha tålamod hehe^^
Jag är inte överenns med gratisprogramet GIMP så jag ska sätta igång att ladda ner testversionen för ps CS4 tills att jag köper den^^

Please don't stop...


Har inte så mycket att skriva, har suttit med min nya MacBook de senaste tre dagarna och börjar vänja mig vid den^^ Nu blir det att skriva tentan och göra klart mitt tal (och lära mgi det utantill). Jag avskyr att hålla tal! Jag är säker på att många håller med mig, och jag avundas er som inte gör.
Måste lära mig det utantill så see ya!

Månadens Bild

Otroligt roligt :D Hoppas nu att ni röstar^^ Vore väldigt roligt. Klicka på bilden för at komma vidare för att rösta^^

Shit.. Sitter vid macen och har inget ps :( Det vi har hemma är för windows. Måste stå ut med GIMP tills jag lyckas köpa ett eget. Håller på at spara ihop till CS4. Kommer nog ta ett tag. Datorn tog alla besparingar jag hade typ :( Och jag är verkligen inte van vid mac eller touchpad x) Så allt tar lite längre tid.

MacBook

Kort inlägg bara^^ Är nu ägare till en helt ny och alldeles underbar MacBook. Har inga foton eller någonting här så jag får sitta och arbeta en stund.. Kram^^
Fullständigt onödigt inlägg xD

Julstädning


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm | Modell: Engla Stenholm Samuelsson
Tar en snabb liten paus från städningen av mitt lilla rum. Det var ett tag sedan sist jag städade och det behövdes verkligen. Det låg saker överallt! Hittar en hel del saker som jag trodde var borta haha. Till exempel ett papper jag inte sett sedan typ sommarlovet efter nian. Det var ett notpapper med några vänners autografer på haha. Det var bara så länge sedan haha. Trodde jag tappat bort det och så ligger det bara helt random på mitt golv. Helt otroligt.
Ska julpynta lite sen så att det blir fint och juligt^^

Ska berätta en rolig sak^^ Ska inom kort beställa en MacBook :D Min första mac, så vi får se hur det går hehe.. Kramar!

Engla


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm | Modell: Engla Stenholm Samuelsson
Det blir en hel del bilder på Engla här på bloggen jag vet (ni skulle se mina mappar haha) men det blir ju lätt så när hon är så snäll och ställer upp. Erik och calle till final igår :D Åh jag är så glad haha ^^ Ska få se dem i gloooben! Jag tycker om Tove, men hon börjar bli lite för kaxig i slutet plus att jag tycker att både Calle och Erik är bra mycket bättre än henne. Jag blev förvånad när Jidhe sa att Calle gick vidare direkt, trodde bombsäkert att (även fast han är så underbart bra) han skulle hänga löst idag, kanske till och med åka. Jag är glad att så inte var fallet^^
Ska försöka plugga lite under dagen, har en journalistisktenta att skriva och sedan ett tal till Svenskan som jag ska framföra på torsdag. Har knappt börjat.
Andra advent i morgon ^^ Snart julafton :D Vi ses^^ Kram!

Semifinalen


Foto: http://tv4.se/idol
Oj, oj, oj! Hur ska man kunna bestämma vem som ska vinna nu? De är helt underbara. Fast om jag måste välja en som jag vill skicka ut så är Tove den jag vill dra bort. Tyvärr. Jag gillar Tove, men hon är inte fullt lika bra som de andra två. Detta är vad hjärtat säger, men hjärnan säger Calle. Calle.
Jag älskar Calle. Han har redan blivit en ganska så stor förebild för mig. När han kom till Idol audition första gången var han blyg och hade scenskräck. Men hans röst rockade helt otroligt med samma låt som han sjöng idag. Walking in memphis. Han tog mitt hjärta direkt. Är det någon som har utvecklats så är det han. Från att ha stirrat på gitarren, micken, golvet. Allt som inte var publiken, så är han nu en man med otroligt mycket utstrålning och hans röst har blivit till och med bättre än den var förut. Varför ska ett sådant geni åka ut? Hur kan en blyg kille komma så långt? Det är otroligt.
Jag är själv väldigt blyg och ända sedan jag var liten har en stor dröm varit att stå på scenen, men den golvades snabbt eftersom jag inte kan sjunga inför folk. Inte inför publik. Inte inför en ensam människa. Det är svårt för mig, och jag vet nog varför. Jag vill inte att folk ska dömma mig. Jag har aldrig varit bra på att ens ta beröm. Jag är väldigt blyg för personer jag inte riktigt känner och kan vara ganska tillbakadragen. Jag skulle gärna vilja vara modig nog att ställa mig uppe på en stor scen inför hundratals människor och sjunga. Det skulle vara otroligt. Men jag vet inte. Jag skulle kanske aldrig våga ta det steget.


Uppdatering: Wiie!^^ Ska få se Calle och Erik på scenen den 11/12 på idolfinalen i globen! Heeelt otroligt! Förlåt haha! Är så glad att jag inte riktigt vet vart jag ska ta vägen.

Äntligen Fredag!


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm | Modell: Engla Stenholm Samuelsson
Den här fredagen kunde inte kommit på en bättre tid haha. Har börjat blivit så tankspridd har jag upptäckt. Jag lämnar kvar saker ovanpå skåpet hela tiden. Nycklarna, mobilen, låset med nycklarna i, böcker etc. Idag gjorde något väldigt klantigt. Jag tappade bort mitt pennskrin, men väldigt många, ritkigt bra pennor. Jag hade en helt underbar bläckpenna, en stiftpenna med lila stift, en vanlig stiftpenna, the best ever suddigummet m.m. Snyft.. Har säkert tappat den på roslagsbanan. Jaja.. Nog om det haha.

Visar här en väldigt söt bild på Engla, tyckte den blev helt underbar i svartvitt. Jag lyckades inte riktigt bli nöjd när den var i färg och ändrade den till svartvitt. Snacka om skillnad haha, nu tycker jag att den är helt underbar. Fotad i skolan med det enda ljuset, en nedgående sol på ena sidan och vanliga lampor på andra.

Nu är även alla mina julklappar klara (nästan i alla fall)! Ska slå in den och sen kan jag slappa resten av månaden haha. Jag vill nog inte se hur mycket (läs: väldigt lite) pengar jag har på kontot just nu, får leva fattigt resten av månaden haha.
Ha en underbar fredag :D
Oooh! Kom just på! En vecka kvar till att jag sitter i globen och tittar på Idolfinalen!

Torsdag


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm | Modell: Engla Stenholm Samuelsson
Visst är hon väl vacker, min egna lilla modell^^ Solen lyste så otroligt vackert in till skolan, frosten låg över hela skolgården idag igen. Trodde bergsäkert att den skulle försvinna, mend et är till och med mer än igår!
Tog svinisvaccinet idag. Inte direkt farligt. Sticket kändes inte alls, även fast jag har hört så många klaga över att den gjorde så ont. Nu har jag dock lite ont i armen, inte så farligt, men jag är fasligt trött! Det går nog över^^

Har julklappshandlat igen. Det är sjukt svårt att hittajulklappar till folk. Jag vill så gärna hitta "det rätta" till alla, men det är grymt svårt för affärerna har inte de saker jag vill köpa, plus, om de har det, är det för dyrt! Nästan hälften klara! Hälften to go!
Kramar!

All over the world tonight


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm

Frost utomhus


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Sigma 70-300mm
Kommer till skolan och ser ett tjockt lager frost över hela skolgården, fullmånen som syns precis över skolan och den blåa målnlösa himmlen. Jag svär argt för mig själv för att jag inte tog kameran samtidigt som mössan och vantarna så som jag hade tänkt. Det var bara så vackert, och det blev vackrare för varje timme i skolan. Jag saknade kameran idag, men som tur var hann jag hem innan mörkret lade sig eftersom jag fick sluta 3 timmar för tidigt från skoln, vi hade ingen religionskunskap. På så sätt skyndar jag mig hem, ångan bildas i munnen när jag springer upp för backen. Jag kommer in och rusar in genom dörren, mamma ger mig en frågade blick och får ett andlöst svar "det är otroligt vackert ute!" innan jag rusar upp och greppar kameran. Några sekunder senare flyger jag ner för trappan igen och ut genom dörren. Ett leende sprider sig över mina läppar när jag tittar på frosten genom sökaren.

Så såg min dag ut idag^^ Annars har jag mest pluggat, sett på julkalendern (som jag för övrigt hade rätt om igår, Eva Rydberg räddade hela kalendern. Hon var så grymt roligt och man satt bara och skrattade!) och funderar lite över i morgon. Först ska jag ta svinissprutan och sen har jag ett svenskaprov. Det provet kommer inte gå bra eftersom jag inte hittar mina papper. De låg inte i skåpet och jag hittar de inte någon annan stans. Vad kan jag ha lagt dem? Suck...

Superhjältejul


Bilden kommer härifrån.
Superhjältejul. Årets julkalender. Ja.. vad ska man egentligen tycka? Jag tror inte att jag tycker om den. Den känns liksom för glättig, för bra och effekterna känns sååå 1990! Barnen var dock söta, men historien verkar tråkig. Det är nog den sämsta julkalenderna någonsin. Greveholm hade ju bättre specialeffekter och den är gammal. Kan de inte köra den i repris? Eller är den för läskig? Det var min favorit av alla julkalendar. Tillbaka till årets. Låtarna var så dåliga att de blev roliga haha och jag kan nästan gilla supersnällasilver Sara efter en kommentar hon gjorde i dagens avsnitt.
"...livs kärlek föll i mina armar" sade morfadern.
"Vem var det?" undrade supersnällasilver Sara
"...Jaa... Det var du, supersnällasilver Sara."
"Jahaja." vänder sig om.

Tyckte att det var lite roligt haha. Den som jag tror kommer rädda hela kalendern är Eva Rydberg, en kvinna som jag älskar. Det finns inte en roll som hon har gjort dåligt av de som jag har sett.

Kommer du följa kalendern?

Årets önskelista


Jag har tänkt igenom vad jag ville ha i julklapp och detta var vad jag tänkte på ^^, Skulle väl helst av allt vilja ha Macbooken och Twilight Saga :D Var även ute och köpte några hemliga små klappar till folk tillsammans med Cornelia.
Vad har ni önskar er i julklapp?

1a Decemer!

Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-50mm
Äntligen December! Första luckan i chokladkalendern öpnad och jag funderar, haha, på att titta på julkalendern. Kanske faktiskt lyckas följa den i år (om den finns på svt play). Känner btw att jag hittade en väldig julig bild, eller inte... Ingen snö, ingenting! Hoppas det kommer snö till jul i alla fall. Och då menar jag riktig snö och inte slask.


bloglovin
 2009
 June,  July,  August,  September,
 October,  November,  December.

 2010
 January,  February,  March,  April,
 May,  June,  July,  Augusti,  September,  October,  November,  December.

 2011
 January,  February,  March,  April,
 May,  June,  July,  Augusti,  Septpember,  October,  November.