Halloween


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K 100D - Pentax 18-55mm
Jag tycker om Halloween väldigt mycket, det är ganska så nostalgiskt ^^ Jag har faktiskt inte firat Halloween så mycket sedan jag var liten, då man klädde ut sig till något och gick och knackade dörr. Jag kommer ihåg att jag och min kusin brukade få ihop omkring 100 kr och oooootroligt mycket godis varje Halloween^^
I år kommer jag nog inte göra mycket mer än den vanliga traditionen, ställa ljus på gravarna för min pappas släkt och min farfar och syster tillsammans med pappa, mamma, brorsan och farmor.

Hur ser din Halloween ut?^^

Ljuset jagar mörkret


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-55mm
Hur mörkt det än blir så går det alltid att tända ett litet ljus.


Måndagstråk


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-55mm
Alltså.. Jag borde sticka till träningen men jag hoppar den eftersom jag börjar bli sjuk (igen). Förra terminen gick jag på nästan alla träningar, nu har jag missat typ hälften. Pga sjukdomar och skola. Jag som aldrig brukar vara sjuk annars! Och för det mesta är det bara den där lilla retsamma halvförkylningen som ligger i flera dagar men som aldrig riktigt bryter ut. Om jag bara blev riktigt sjuk någon gång så skulle jag slippa att det tog flera veckor innan jag blir riktigt frisk. De gånger det bryter ut så är jag bara förkyld i några dagar, sen färdigt och jag ak träna igen. Men det jag har nu brukar ligga ett bra tag. Det är så grymt irriterande.

Ojojoj!


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-55mm
Fick en massa massa fotoböcker utav farmor som annars hade tänkt slänga dem. Jag hade en hel del sedam tidigare och funderar för tillfället på hur sjutton jag ska få plats med allt här hemma haha. Överst ligger Strindbergs Röda Rummet, men annars är det bara fotoböcker.

Black n' White


Foto: Sara Ekström [Jag] | Modell: Malou | Pentax K 100D - Pentax 18-55mm

Efter en lite request så lägger jag även upp en svartvit version på förra bilden. Tycker att Malou visar sådan attityd hehe^^ Precis så som en läskig vattenpolospelare ska!

Letande bland mappar


Foto: Sara Ekström [Jag] | Modell: Malou | Pentax K 100D - Pentax 18-55mm

Sitter och kollar igenom bilder från min gamla kamera och hittade bland annat denhär bilden som jag inte redigerat förut. Tycker den är jättesnygg på Malou. Jag vet att bakgrunden är rörig och att ljuset är starkt men det gör inte så mycket. Det var ju bara spontanbilder.

Vem är din favorit?


Jag tycker att det är otroligt svårt idag! Måste fastiskt säga att jag ringde och röstade på tre personer. Erik, Tove och Nicklas. Dagens tema (som för övrigt är mitt favorittema) passade verkligen deras röster. Att det skulle passa Calle var nog inte så svårt att gissa haha. Han är ju värsta rocktypen.
Tove sjöng en av mina favoritlåtar från när jag vara liten. Älskar The Sounds otroligt mycket och låten var verkligen hon!
Om jag måste säga någon som skulle åka så skulle jag nog säga Erika eller Mariette. Synd på Erika dock, hon gjorde så jäkla bra ifrån sig förra gången, men idag höll hon inte måttet. Mariette har jag inte riktigt gillat på ett tag nu och jag tycker inte hon gjorde så bra ifrån sig.

Men nu börjar Cirkus Möller iges. Seees! Puss och kram! (Ha ett bra lov btw!)

Sp00kball 3.0


Kommer ni ihåg vad jag sa om min klass igår? haha "om nu inte alla skolkar". Ja... Jag och Engla satt i aulan och den började långsamt fyllas. När föreläsningen börjat kunde vi konstatera att vi var de enda från hela M3a. Otroligt bra! Haha.
När dagens alla föreläsningar är slut (vi hade FN-dag) så stod vi en stund och pratade med vår mentor och han berättade att Ellen och Cornelia hade kommit. Jag och Engla, som hade hoppats att vi skulle få slippa spela om det bara var vi, samtidigt som vi var rädda för att lärarna skulle tvinga oss spela själva blev lite smått oroliga (iaf blev jag det).
Senare bestämmer vi fyra oss för att helt enkelt inte spela. Jag ståd och fotar tills mina fingrar fryser ihjäl (bokstavligt talat.. jag kände inte mina fingrar men jag fortsatte att fota. De känns fortfarande konstiga) och Engla står och ger ut varm choklad till alla spelande.
Eftersom det snart är Halloween så brukar många elever i skolan klä ut sig. Vissa klär ut sig inom lagen andra låter bara fantasin flöda. Vi hade blandannat dessa två. John The Inviseble Man och eeeh...? Jokern? Haha ingen aning vad Oskar ska föreställa.

Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-55mm

Tråkigt och bildlöst!

Brukar nästan aldrig ge ut ett bildlöst inlägg, men eftersom jag inte har fotat på ett litet tag så har jag inte mycket att visa just nu.
Igår var jag otroligt dålig >.< mensväsk blää därför inget inlägg eftersom jag blev sängliggande när jag kom hem efter två timmars onödig lektion.

Imorgon blir det Sp00kball 3.0 på skolan och den tiden som jag inte ska spela så tänkte jag fota. Hopas även på att min klass kommer gå med på lite bilder, om nu inte alla skolkar haha.

Ååååh nej!!


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-55mm
Vet ni vad jag upptäcker när jag redigerar mina bilder? Min ena hårddisk är full och den andra har inte mycket kvar! Äsch då.. Det blir resning som får stå på schemat nu. Vi får se hur lång tid detta tar. Jag har ju faktiskt en hel del saker som jag inte behöver som jag kan ta och rensa bort.
Usch... Hatar när hårddisken blir full. Måste avinstalera en massa program. Det blir bara jobbigt!

passion for night


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-55mm
Okej.. Ignorera rubriken.. Jag hade rubriktorka!
Satt och redigerade denhär bilden och fick västa "jag vill shoppa" tankar. Problemet är att jag inte har någora pengar att shoppa för nu när studentskivan ska betalas etc. Usch vad jobbigt det blev >.< Min favoritbutik är i alla dall H&M eftersom de har både snygga och bra kläder där.
Nu ska jag dra till skolan om cirka halvtimma. Första lektionen sam B, ingen träning i kväll så då ska jag bloga :D
Bye bye! Kramar!

God Morgon alla!


Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-55mm
Tyckte bara bilden var så söt, även fast den var otroligt oskarp.
God morgon alla mina få läsare. Jag har faktiskt haft över 50 läsare flera dagar i rad nu vilket är ganska ovanligt^^  och jag hoppas alla dessa nya läsare stannar!

Nu är det bara fem dagar kvar till helg, och efter det är det höstlov! Så skönt! Min kusin kanske kommer över på lovet, annars har jag inte så mycket mer bestämt. Det blir självklart mycket fotande!

Up och nudlar


Engla och jag var ute på stan i dag ^^ Denna gullunge (är det ett ord jag brukar andvända? Tror inte det xD) skulle bjuda mig på middag och bio som födelsedagspresent :D Vi gick till Sergelbion och hämtade biljetterna.

Medan vi väntade på att bion skulle börja så tittade vi runt lite, dessa byxor (?) hittade vi på Zaras eller Salt.. Minn sinte riktigt. Visst var de väl snygga? Hrm... Skulle nog inte vilja använda dem.

Sen kom vi till bion, vi fick ett par ursnygga glasögon eftersom vi skulle se på 3Dfilm :D Vi såg filmen Up med engelskt tal och utan text. Sååå skönt att slippa texten och slippa dubbning! Den var superhärligt rolig xD Men Pixars lilla kortfilm innan var ju helt underbar xD Små söta moln! Gud vad söt den var!

Sen gick jag och Engla till Foodcourt för att äta och gå på toa x) När Engla hämtade våra drickor satt jag och fotade lite random i restaurangen och dessa charmiga (hahaxD) killar posade, gillar killen i vit sjortas min :P Syns inte så bra men fan vilken poser xD. De försökte få mig att byta bord och sätta mig vid dem xD Tror inte det du ;) Föresten gick de några minuter senare...
Blogg.se är skiiitsegt nu och detta tar evigheter >.< Men jag har fortfarande några bilder kvar!

Vi åt nudlar ^^ Älskar nudlar ^^ Vi satt typ och bara snackade, hade fotokrig etc i någon timma (Engla hade ändå missat Top Model så vi kunde lika gärna sitta kvar ;) sen bestämde vi oss för att gå och vi gick och fotade lite på väg mot tåget.

Foto: Sara Ekström [Jag] | Pentax K7 - Pentax 18-55mm
Det var allt från mig idag ^^ Hoppas ni också kan se Up för den var sååå bra! :D (Blogg.se... Sammarbeta lite med mig nu >.<)
Kramar!!

Copyright?


Om det finns någonting som jag hatar är det folk som snor bilder. Det händer mig, likväl som det händer andra. Att skriva "Bild från google.se" räknas inte som en källhänvisning! Att folk inte kan förstå det! Google är bara en sökmotor som inte gör annat än länkar till hemsidorna. Om ni ska länka till en bild ni hittat från google ska ni länka denna människas hemsida.
Hur skulle du känna dig om du plötsligt hittar dina bilder på en annans blogg eller hemsida etc? Det skulle inte vara så kul va? Nej tänkte väl det.
Många jobbar för sina foton, köper kameror för dyra pengar, tränar i flera år på att fota, och sen hittar man folk som tar bilderna utan att fråga. En del skriver till och med att det är deras egna foton! Snälla! Jobba själva, ta inte bara fame från andra!

Det var allt jag hade att säga nu. Hoppas ni tänker efter nästa gång ni tar en bild.

VeckoRevyn Blog Awards 2009


Igår räknades rösterna för vinnarna för årets VeckoRevyn Blog Awards! Bland annat fick Foki pris för årets blog, årets nykomling och årets mest orginella blogg! Stort grattis där Foki :D Årets kändisblogg blev Magdalena Graafs blogg och årets Foto-/design-blogg blev Nevnarien. Grattis även där!
VeckoRevyn Blog Awards går att se på tv400 nästa lördag! Missa inte det!

Läs mer här

 

Jag brukar faktiskt inte skriva så mycket om sådana "Popularitetstävlingar" men en blogg handlar ju faktiskt väldigt mycket om hur många läsare man har, så blogg överhuvudtaget är en stor popularitetstävling. Men i alla fall, jag ville bara skriva en liten rad om detta.

Ni får ha det super! Jag ska dra till stan med Engla och kolla på bio och sedan ska vi ut och äta. Jag tar med mig kameran så en del foton kommer det nog att bli :D


Tick tock goes the clock


Knyt fast mig vid stolen så att jag inte studsar iväg!



Sitter som sagt och studsar här... Mina stackars små vänner får så mycket spam av mig på msn. Anledningen kan ni väl gissa? Den som läst bloggen kan väl inte ha missat att jag har en ny (helt fantastiskt underbar) kamera. Jag bara älskar den. Fast jag har ett litet (läs enormt) problem. Min dator är för seg för fotona. Jag har bara 1½ RAM i min söta uråldriga klump till dator och skulle behöva mycket mer. Jaja.. Planerar att köpa en ny i vilket fall som helst. Kan inte hålla mig med denna sak alltför länge nu.

Sen måste jag bara visa er en bild på min katt. Haha han är ju för härlig! Han lade sig i denna lilla låda sekunderna efter att jag packat upp kameran. Och låt mig säga detta: Virus är ingen Liten katt. haha xD
Är han inte för söt? Nu ska tracka mina vänner lite till. Jag och Daniel sitter och snackar datorer så jag ska ta mig tilllbaka till det.

Fattigare, men lyckligare


Köpte denna idag :D Jag är bara så glad och jag sitter med manualen i ena handen och skruvar på spakar och trycker på knappar med den andra. Det är knappt så att jag kan slita mig från den för att srkiva inlägget haha ^^ därför blir det ett väldigt kort inlägg. Bye bye och kraam!

Så det kan gå.. ^^ (OBS stor pic)



Oj oj oj... När man kollar igenom alla bilder som jag har tagit med min kära, välanvända Pentax K 100D så sitter man och tvivlar över att man faktiskt kunde ta så hemska bilder i början av denna lilla tid.
Fick idén om att visa mina bilder från Rebecca Aflaki, vars blogg jag läser väldigt mycket, eftersom att hon hade en liten bildremsa om hennes senaste år. Jag tänkte helt enkelt att efter som jagska köpa en ny (waaait for it!) kamera i morgon :D så tänkte jag visa lite bilder från starten.

Jag fick min kamera på min födelsedag 2006 och provade ganska direkt! Tabbe.. borde nog stå september på den och på överskriften, inte oktober haha. Aja... Jag hade bara haft en lite mer avancerad digitalkamera innan och det var helt fantastiskt att få byta upp sig till en ny.
Det roliga när man tittar igenom alla dessa bilder är (förutom glädjen av att veta hur dålig man är) så kan man dra sig till minnes alla dessa gånger som vi var ute och fotade, när jag tog med kameran till skolan, vad vi gjorde just då etc. Mycket mysigt :D som ett minne som man alltid har på datorn! Helkul ^^

Nu ska jag sova, har skola morgon (vad annars). Vi ses! Puss och kram

Magazine paparazzies


I dag gjode jag något som jag inte ofta (läs aldrig) brukar göra. Jag köpte en skvallerblaska. Och varför fick jag nu detta impulsköp på halsen? Jo, jag gick förbi pressbyrån på sthlm centralstation (ni vet, den sotra med 100tals tidningar från olika länder) och stod en stund och kollade på dessa tjejtidningar. Anledningen ser ni på båda bilderna haha. Taylor Lautner! Jag blev så besviken igår, postern som jag ville köpa kostade ca 25 kr. Inte så farligt va? Men sen.. när man kollar på frakten; ca 100 kr. Wtf? Jag ska nog inte köpa saker från Amerika längre. I alla fall så blev jag besviken och bestämde mig för att hitta den någon annan stans. Men det lyckas jag inte göra. Bara på amerikanska och en och annan läskig brittisk sida. Så nu gick jag förbi den på väg hem och kastade en blick in, där står flera stora tidningshyllor och jag får en ide. Kanske det finns någon Julia eller liknande med bilder på Taylor. Bättre upp! Det fanns en US-tidning "m Magazine" och bara på framsidan så ser jag tre bilder på Taylor. Hur bra kan det bli? Klart att jag betalar dessa 80 kr för det. Lite dyrt kan tyckas för en snål människa som jag, men det får det faktiskt vara^^

Jag brukar verkligen aldrig köpa dessa sorters tidningar eftersom jag är väldigt emot det. Jag tycker inte om när celebs får en kamera upptryckt under näsan, där paparazzifotografer gör allt för att få en så förnedrande bild som möjligt på en celeb. Ta till exempel Brittney Spears, hon fick ju ett sammanbrott för några år sedan. Det fanns överallt i media och flera fotografer fick huntratusentals dollar för att de tog en bild på Spears när hon såg arg ut eller liknande bara för att kunna smutskasta henne och göra hennes "vansinne" ännu större. En stor del av hennes sammanbrott hade ju med dessa påträngande paparazzies att göra, ja menar, att få en kamera uppstoppad i ansiktet 24/7 kan få vem som helst att bli helt galen. Eller det kanske bara är jag? Jag tror faktiskt inte att det kan vara så många kändisar som tycker om detta hemska jobb. Jag förstår inte hur det kan komma sig att folk faktiskt vill jobba som det. Jag har önskedrömmar om att bli fotograf, och som fotograf vill jag kunna fota människorna från deras bästa sidor, inte deras värsta. Jag tycker att paparazzies drar skamm över allt som en riktig fotograf står för. Jag menar, bilderna behöver inte ens vara särkilt bra ens en gång.
Som tur var är inte detta s.k "jobb" inte så stort i Sverige, som det är i t.ex the US. Där är det ju helt galet! Men jag är glad att svenskar kan ge våra kändisar lite mera privacy och inte verkligen försöker förnedra dessa medmänniskor. För människor är de fortfarande. Hur omtalad en människa än är så är hon inget mer än just en människa och jag tycker att man ska behandla de som det. Jag är inte den person som ställer mig och skriker om jag ser en kändis på stan (vilket kan hända väldigt ofta då jag är ute på stan mycket), att se någon som privatperson på en tunnelbana och se samma person på scenen i kungsan är två helt olika saker.
Jaja.. Sluttjatat från mitt håll. Nu borde jag nog verkligen plugga matte så att jag inte kommer efter. Hehe.. Bye bye!!

New Moon - Jacob!


Okej, jag är fullständigt kär i Jacob Black (spelad av Taylor Lautner) från The Twilight Saga, Bellas lilla vargvän. Som många av er redan vet har jag nyligen läst New Moon för andra gången och av någon konstig anledning så blev jag bara ännu kärare (är det ett ord?) i honom än förra gången. Anledningen kan vara eftersom jag ser denna lilla snygga kille framför mig så fort som jag hör namnet Jacob. Jag erkänner, jag fangirlar! Men vad är det för fel med det? ^^
Ska bland annat köpa denna snygga poster från Amazon.com (varav bilden är tagen), kostar $3.69 (ca 27 kr).
Har du läst Twilight Saga? Är du med i Team Edward eller Team Jacob? Ni kan nog gissa er till vart jag står ;)

Leave a light on


Gud! Jag började nästan gråta igen när Erik sjöng! Så vackert, så underbart! Jag och Lizzie kollade på Idol (och nej, det gör jag ju inte varje fredag.. hrm...) och Erik var verkligen bäst. Ja jag vet att du inte håller med Liz men ingen bryr sig ;) Calle och Tove var ju väldigt bra de med, Tove och hennes rörelser haha ^^ hon är otroligt söt!

Men nu ska nog jag och Liz sticka ner och käka chokladbollar och titta på röstningen! Vi hörs, kram!!

Tankar om läsning

 

Innan jag börjar skriva vill jag be om ursäkt >.< har inte bloggat på dagar! Men nu tänkte jag i alla fall skriva en lååångt inlägg om mina tankar om läsning.

 

Böcker har är nu min ursäkt till att jag inte bloggat på några dagar. Jag satt och läste New Moon, och nu en bok som vi läser på svenskan Goethe's Den unge Werthers lidanden. När jag läser kan jag bli så uppslukad av boken att jag fullständigt glömmer bort allt annat. Werthers lidanden var bra mycket bättre än vad jag hade trott! Boken är skriven på romantiken på 1770-talet och språket är helt fantastiskt! Språket är målande och otroligt vackert, och även fast det inte händer något speciellt så vill man bara läsa vidare. Jag fick boken igår och har bara ungefär 30 sidor kvar att läsa.

 

När jag var liten var det självklart att jag alltid hade böcker omkring mig, det var inget jag saknade men något som jag verkligen tyckte om. Redan innan jag kunde läsa hade jag någon som läste för mig. Jag ser framför mig ett foto på mig och min bror, som låg bland tecken och kuddar med en bilderbok av tyg mellan oss. Martin berättade en påhittad saga om bilderna vi såg, en ko och en röd lada. Mina ögon var stora och jag hade båda händerna hårt slutna om boken, jag var kanske ett år gammal då och min bror var väl omkring sex- sju år.

 

Ju äldre jag blev, desto mer uppskattade jag böckerna. Pappa satt alltid i sängen med mig om kvällarna, endast läslampan tänd och en stor blå bok låg i pappas famn. På utsidan stod orden "Teddybjörnen Fredriksson." Den boken kunde jag nästan utantill, likaså en gammal favorit om nallen Paddington. Det var inte många bilder, men texten täckte för att jag skulle kunna föreställa mig händelserna. Varje gång vi läst klart en bok ville jag att pappa skulle börja om i den igen. Ju äldre jag blev desto fler böcker läste jag, det fanns vissa perioder där jag läste en till två böcker om dagen, till exempel Harry Potter som blev en stående favorit vid åldern tolv. Jag har aldrig behövt tänka på hur det skulle se ut utan böcker, hemma hade vi en full bokhylla i nästan varje rum. Jag hade ingen kurslitteratur i låg- och mellanstadiet, mest bara skriv- och arbetsböcker, men det var inget jag saknade. Martin hade berättat för mig hur hemska och jobbiga alla böcker i högstadiet var, så jag längtade inte dit.

 

Jag kan nästan förstå den unga mamma som Doris Lessing pratade om i sitt tal "Om att inte få nobelpriset". Den unga mamman som drömmer om böcker och utbildning, jag har aldrig behövs tänka på hur det skulle vara utan böcker, men jag älskar böcker så mycket och det är också det som jag lägger mycket av mina pengar på, jag kan inte ens föreställa mig en värld utan böcker, men det skulle nog vara väldigt tom och tråkig. Hade jag inte tagit det som en självklarhet, skulle jag nog sakna detta okända. Hade jag bara fått ett litet hum om vad böcker var skulle jag sakna allt som hade med det att göra! Jag skulle sakna verklighetsflykten, spänningen och glädjen man får när man läser, och känslan av att bara glömma bort allt annat, med alla tankarna på boken jag läste. Den unga kvinnan som stod i en affär och läste, och kanske förstod, orden i den tunga boken om flickan som lyckligt gick med sin friare, kanske hon läste just därför att denna värld är så olik hennes egen. Hon behöver inte tänka på sina problem, utan bara låta sig fångas upp av det stycke som hon läste. Hon läser detta lyckliga stycke och drömmer sig bort från sin värld och hoppas, hoppas att samma sorts lycka ska fånga henne en dag.

 

Tänk så annorlunda henne liv hade varit om hon bara hade fått en utbildning, skulle hon fortfarande älska att läsa böcker, om det var en självklarhet? De bildade glömmer bort den turen du har, du kanske fick en bok i julklapp av farmor i julas. Du ser det hårda, kantiga paketet och visste redan vid första anblicken vad det var. Du river upp paketet, ler och säger tack, som vanligt, men uppskattar du verkligen presenten? Ligger den inte nu, oläst och orörd sedan i julas, uppe på högsta hyllan i ditt rum och samlar damm?

Hade denna kvinna fått boken skulle hon nog inte ha samma stela leende på sina läppar som den som hellre hade önskat sig en ny iPod istället. Hon skulle spärra upp ögonen och med darrande fingrar ta bort papperet från boken, kanske skulle hon även få tårar i ögonen när hon försiktigt öppnade första sidan. "Tack" skulle inte vara ord nog. Inga ord skulle kunna beskriva den tacksamhet hon kände. Boken skulle, i hennes ögon vara mycket mer värd än alla hennes ägodelar, som nog inte var så många, tillsammans. Hennes bok skulle inte bara hamna på toppen av en hylla, hon skulle läsa boken, långsamt och koncentrerat, om och om igen.
Så gör inte många bildade numera, vi föredrar hellre en iPod än en bok som vi ändå bara kommer låta ligga på den översta hyllan.



bloglovin
 2009
 June,  July,  August,  September,
 October,  November,  December.

 2010
 January,  February,  March,  April,
 May,  June,  July,  Augusti,  September,  October,  November,  December.

 2011
 January,  February,  March,  April,
 May,  June,  July,  Augusti,  Septpember,  October,  November.